Cu cateva zile inainte de Craciun, comerciantii de brazi se bucura de cea mai buna perioada a lor din an. Doar ca anul acesta, pentru ca sunt mult mai numerosi decat anul trecut, sunt nevoiti sa taie din pret daca vor sa nu ramana cu marfa pe stoc. Puncte de vanzare a pomilor de Craciun sunt in toate zonele orasului, iar preturile difera. La Sala Sporturilor sunt mai multi comercianti. Aici, brazii costa intre treizeci si saptezeci de lei, in functie de cat sunt de inalti si de aspectuosi. In intersectia de la Spitalul Judetean, pomii de Craciun sunt ceva mai ieftini. Vanzatorul este dispus sa-i dea „la pret de criza” si cere intre douazeci si cincizeci de lei. La preturi asemanatoare se vand brazii si in Bradet sau in piata centrala. Cei mai scumpi, dar si cei mai frumosi brazi sunt cei din Parcul de marmura. Sunt adusi din Austria si Danemarca, ne spune comerciantul, si costa intre cincizeci si doua sute de lei. Pentru cei de doua sute de lei ai nevoie insa de o vila in toata regula, atat de mari sunt.Toti comerciantii sunt dispusi sa negocieze si sa mai lase putin din pret, daca clientul stie sa se targuiasca. Vanzatorii de brazi s-au gandit si la varianta in care nu isi vor vinde toata marfa pana pe 24 decembrie. O doamna care vinde brazi la Sala Sporturilor spune ca va proceda la fel ca anul trecut, adica va vinde toti brazii ramasi cu douazeci de lei bucata. Vanzatorul de langa spital spune ca brazii pe care nu va reusi sa-i vanda pana pe 24 decembrie, ii va da cadou oamenilor sarmani, caselor de copii sau azilelor de batrani. „Ii dau ca , cum spun italienii”, ne explica simpaticul comerciant.
Cat costa brazii in Zalau
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...