Sucul de cartofi nu are egal in tratarea acidităţii gastrice şi a ulcerului gastric. Calmează şi cicatrizează mucoasele digestive. Este un antispastic, diuretic, emolient. Intr-un pahar se pun două degete de suc şi restul apă caldă. Se bea dimineaţa pe stomacul gol. se poate anmesteca şi cu supă sau ciorbă. Ca toate sucurile şi cel de cartof se alterează repede, de aceea trebuie extras şi consumat imediat
Artrita. Milioane de oameni suferă de artrită, dar puţini cunosc acţiunea benefică a sucului de cartofi impotriva acestei boli. Extractul crud e indicat şi in hepatită şi litiază biliară, constipaţie, hemoroizi, scorbut. Sucul de cartofi din soiurile rozalii conţine hidraţi de carbon, protide, lipide, săruri minerale, vitamine (B1, C,K). Amidonul de cartof este antiinflamator in bolile gastrointestinale, in intoxicaţii cu substanţe toxice
Ulcerul gastric şi duodenal Sucul de cartofi cruzi, consumat intern are acţiune favorabilă in afecţiuni ale aparatului digestiv, respectiv in tratarea ulcerului gastrig şi duodenal ca şi in gastritele acide. Se beau cate 75-100 de mililitri de suc inainte de mesele de dimineaţă şi de pranz in cure de două-trei săptămani. Ulcer – mancaţi zilnic două-trei felii de cartofi cruzi cu o oră inainte de fiecare masă
Dureri in gat. Se pun cartofi raşi şi daţi prin alcool incălzit. Amestecul se aşează intr-o ţesătură de bumbac şi se aplică pe zona gatului. Infăşuraţi apoi gatul cu un prosop pentru a menţine căldura pentru mai mult timp.
Arsuri, degerături, crăpături ale pielii. Se aplică sub formă de cataplasmă cu cartofi cruzi, răzuiţi sau terci din cartofi fierţi. Sub aceleaşi forme se aplică timp de 15 minute pană la două ore pe ochi cu vanătăi, pe cearcăne, umflături ale pleoapelor şi riduri.
Negi. Se pune cartof crud, ras odată dimineaţa şi o dată după-amiaza.
Insomnie, dureri puternice de cap Se bea cate o jumătate sau un sfert de pahar de suc de cartofi, cu o jumătate de oră a pranzului şi a micului dejun Cura durează trei săptămani.