Nu da Dumnezeu sa intre odata Codul Rutier in vigoare. Ponta vroia un pahar de vin la volan. Un deputat liberal cerea insotitor al soferului pe timp de noapte. Mai recent, senatorii cer sa se mareasca limita de viteza prin localitati, de la 50 la 60 de kilometri la ora, la care se mai adauga o toleranta de zece kilometri la ora. În aceste conditii, jeep-urile lor sofisticate ar putea rula prin sate si orase cu 69 de kilometri la ora, fara riscul de a fi amendati de politisti pentru depasirea limitei de viteza. Bineinteles, acestor imbuibati, numiti senatori, nu le pasa ca la aceasta viteza nu au cum sa opreasca la timp, in cazul in care le apare in fata un biciclist sau un pieton iresponsabil. Din punctul lor de vedere, acestia sunt „victime colaterale” ale unui trafic fluent, modern si european. În loc sa lase limita de viteza la 50 de kilometri pe ora si sa se apuce vartos de treaba in privintastop_coloana infrastructurii, dragii nostri senatori maresc limita, in dispretul statisticilor care spun ca aceasta prevedere va atenta la viata si siguranta cetatenilor. Dar cand le-a pasat lor de cetateni? În ziua votului? Nici macar atunci, pentru ca importanta e decizia partidului de a desemna candidatii. Cu certitudine ca aceasta propunere senatoriala are in vedere exclusiv satisfacerea unor nevoi si interese ale „aristocratiei” romanesti. Tupeul lor nemarginit se poate traduce ca cel mai perfid atentat la viata cetatenilor romani.
Cand politicienilor nu le pasa de cetateni
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...