Este lucru stiut ca pentru a accesa fonduri europene nerambur-sabile, este nevoie sa fii calificat in domeniul respectiv sau sa fii inscris la cursuri de calificare. In acest sens Camera Agricola a Judetului Salaj organizeaza la cererea agricultorilor cursuri de specializare. Potrivit lui Dorel Seichei, directorul institutiei antementionate, cele mai multe solicitari sunt pentru lucratori in zootehnie. De pilda, anul trecut, in jur de 1500 de persoane au obtinut calificarea si certificatul de crescator de aimale (bovine, ovine, pasari si porci) iar alti 300 de persoane s-au calificat in meseria de apicultor. Au fost si cursuri pentru viticultor si pomicultor dar numarul participantilor a fost mai redus.
Si la inceputul acestui an sunt solicitari pentru specializarea in cresterea animalelor, afirma Seichei, dar si pentru apicultor. Asta pentru ca se vor deschide noi sesiuni de depuneri de proiecte pe masurile 141 si 112. Sunt cele mai populare masuri si beneficiarii lor trebuie sa aiba o calificare in domeniul in care solicita finantarea. Zilele acestea vom demara cursurile de crescator de animale, iar cand numarul celor ce se vor apicultori va junge la 20 vom incepe si cursul de apicultura. Cei care solicita fonduri europene trebuie sa stie ca proiectele lor devin eligibile numai daca au calificare in ramura respectiva sau se afla in curs de calificare.
Camera Agricola organizeaza cursuri pentru solicitantii de fonduri europene
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...