Intr-una din zilele toride ale lunii august, in statia de la Astralis lume multa astepta minute intregi sosirea autobuzului. Impacientati si toropiti de caldura, oameni de diferite varste si categorii sociale isi exprimau nemultumirea fata de orarul necorespunzator al mijloacelor de transport in orele de varf. Dupa aceasta „uvertura” a urmat un mozaic de alte reprosuri: „Domnii de la Bucuresti se cearta ca la usa cortului, iar noi suportam ponoasele ambitiilor lor; au despuiat tara, ne jupoaie si pe noi; acum gata si cu asistenta medicala gratuita; locul medicamentelor romanesti, mai accesibile buzunarelor noastre, l-au luat cele straine si mai scumpe si cu o multime de reactii adverse; cheltuielile pentru rechizitele scolare sunt de speriat; la ce mai foloseste invatatura daca la absolvirea scolii tinerii ingroasa randul somerilor? Din zece oameni, abia daca mai sunt angajati doi”.
Sosirea miniautobuzului a curmat aceste ofuri. Lumea a urcat ocupand loc pe scaune si in intervalul dintre ele. In tixeala aceasta a aparut o tanara pe care cei care calatoresc cu autobuzele 1, 6 si 22 o aud frecvent cantandu-si intr-o fraza muzicala povestea ei, reala sau inventata, spre a-i impresiona pe calatori. Frumusetea fizica si calitatile ei vocale sunt doua haruri cu care intr-o societate normala ea si-ar fi putut asigura o viata demna. S-ar fi putut bucura de aplauze si nu de oprobiul indreptatit al calatorilor deranjati de impertinenta si grosolaniile cu care ea raspunde celor care refuza sa-i dea banii cersiti.
In ziua respectiva, ca de obicei, decibelii repertoriului acestei tinere au dominat autobuzul. Dar brusc, l-a inlocuit cu un suvoi de injurii si blesteme la adresa unui calator care a apostrofat-o.
Situatii penibile ca cea din autobuz si intervalele prea mari intre orele de sosire in statii a autobuzelor la anumite ore de varf nu sunt chestiuni nerezolvabile la nivel local. Eliminarea unor astfel de carente ar face ca transportul in comun sa devina nu numai civilizat, ci chiar alternativa cea mai practica pentru calatorii urbani in conditiile in care parcarea autoturismului in zonele centrale ale orasului devine pe zi ce trece o problema si in Zalau.
Calator printre ofuri si injurii
Articole
Investiție eficientă: prețul aurului a crescut cu aproape 30 la sută în ultimul an
Prețul aurului a crescut în ultimul an cu 28%, arată datele publicate de unul dintre jucătorii importanți de pe piață. Pe lângă valoarea cantitativă a acestui metal, în timp, produsele realizate din aur pot câștiga și o valoare de colecție. „În cinci ani, considerând o creștere de preț de 99%, avem parte de un câștig de 246 de lei, sau de 44% față de costul inițial. Peste zece ani, același lingou va valora 1.168 de lei, însemnând…
Mai mult...Zalău: Copiii Centrului de zi au fost ținta ”operațiunii Christmas child”. O mână de oameni au adus zâmbete pe chipurile și în inimile lor
Luna decembrie a fost luna bucuriei și pentru copiii care frecventează Centrul de zi înființat de Primăria Municipiului Zalău și care funcționează prin Direcția de Asistențǎ Socialǎ. După orele de școală, copiii de aici au beneficiat de o serie de activități specifice sezonului, iar parteneri din Zalău și de peste hotare au pus suflet și tot ce au putut pentru a le dărui copiilor daruri și clipe memorabile. Și-au dat mâna Primăria Municipiului Zalău, vluntari din Finlanda,…
Mai mult...