Anul electoral este foarte greu pentru Romania, iar acest lucru l-a recunoscut chiar si presedintele Traian Basescu. Seful statului a recunoscut in fata delegatiei FMI ca este greu sa pastrezi directia corecta macroeconomica in an electoral, insa a promis ca administratia de la Bucuresti va incerca sa o faca. Asta ar fi partea cu angajamentele prezidentiale. Acum urmeaza ca si partea guvernamentala sa execute directiva basesciana. Ceea ce e mai greu. Avem an electoral cu alegeri locale – primarii, consilierii judeteni si locali, dar si presedintii de consilii judetene cer bani. Bani pentru campanie, bani pentru comunitati ca sa se vada ca “se misca ceva”. Iar banii sunt impartiti tot de guvern. Iar refuzul premierului de a da bani in acest an inseamna dezertari din randurile principalului partid de guvernamant. Acum, alesii locali au cutitul in mana, iar variantele sunt simpliste – imi dai si raman, nu-mi dai si plec. E singura data intr-un mandat de patru ani cand alesii locali isi pot impune dorintele. Oricat de mult ar vrea presedintele – daca intr-adevar vrea – nu are cum sa impuna o astfel de conduita. Iar alegerile locale sunt doar prima mansa de doleante stringente ale propriilor membri de partid din PDL, UNPR si UDMR. Pentru ca in toamna, in principiu, au loc alegerile generale – iar acolo vor face presiune si parlamentarii. Greu? Va fi o gura de oxigen pentru populatie, care va beneficia, pentru o scurta perioada, de “bunastarea” electorala.
Bunastare electorala
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...