Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat ca va fi modificat criteriul de atribuire a licitatiilor astfel incat pretul ofertei sa aiba o pondere de 40%, si nu de 100%, asa cum prevad reglementarile actuale. „Nu vom mai merge pe punctaj foarte mare pentru bani si foarte mic pentru restul. Va fi cel putin 60% proiectul tehnic si 40% pretul, ca sa nu mai aruncati (constructorii – n.r.) cu acele preturi de neimaginat”, a spus, marti, Berceanu, la o intalnire cu firmele de constructii.
Ministrul nu a precizat data de la care va intra in vigoare schimbarea conditiilor de atribuire a licitatiilor. El a afirmat ca firmele de constructii oferteaza preturi foarte mici si, dupa ce castiga licitatia, maresc preturile. „Cei care fac aceste lucruri in continuare nu o sa mai aiba noroc in viata. Ma duc si fac acatiste. La fel si cu cei care contesta licitatiile. Asta va duce la lipsa norocului ulterior, asteptand ca baietii sa isi termine dansul nuptial”, a spus Berceanu.
Potrivit ministrului, la licitatii, firmele de constructii se inteleg intre ele si se contesta reciproc. „Ei fac asa: la licitatia asta te contest eu, iar la urmatoarea licitatie ma contesti tu, ca sa iti iei inapoi ce ai pierdut”, a continuat Berceanu.
El a aratat ca a intocmit o lista cu firmele care executa lucrari de calitate inferioara, fara sa mentioneze daca va lua masuri impotriva acestora. „Avem probleme si la calitatea lucrarilor. Nu sunt dispus sa accept toate intarzierile si toate povestile de Petre Ispirescu, si alte povesti nemuritoare. La fel si cu firmele de consultanta la care constructorii trebuie sa le faca mu-mu-mu si sa le cumpere Cocolino ca sa-i invete cum sa ne jecmaneasca mai mult pe noi”, a mai spus Berceanu.
Berceanu: Licitatiile nu vor mai fi atributie exclusiv dupa criteriul pretului cel mai mic
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...