Suparat probabil pe incapacitatea noastra de a atrage fonduri europene, mai nou insusi Barosso, presedintele Comisiei Europene, se ofera sa asigure suport Romaniei pentru cresterea gradului de absorbtie. CE anunta ca ne ajuta cu functionari straini care sa lucreze la Bucuresti cu oficiali romani la toate structurile de absorbtie. Filosofia este extrem de simpla: odata intrati in familia europeana, Uniunea Europeana ne da bani pentru a ajunge din urma statele mai dezvoltate, cu scopul final de a avea in aceasta uniune tari cat mai uniform dezvoltate din punct de vedere economic. Asadar, in timp ce UE construieste programe si aloca fonduri, job-ul nostru, al romanilor, este sa atragem acesti bani. Cu alte cuvinte, sa devenim mai productivi, mai eficienti, iar in final sa exportam mai mult decat importam. Ce se intampla in realitate? In lumea reala stim ca Romania nu reuseste sa absoarba mai mult de cateva procente din celebrele fonduri UE nerambursabile. Si asta nu e de ieri de azi, ci de la inceputul programului. Ne intrebam si va intrebam si pe dumneavoastra, care credeti ca sunt cauzele slabei absorbtii de fonduri UE: coruptia, birocratia, incomperenta, lipsa cofinantarii, ori pur si simplu e rea vointa din partea europenilor?
Barosso ne ajuta sa punem mana pe bani europeni
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...