De toate, pentru toti…
Doua zile de sarbatoare cu muzica pentru toate varstele si gusturile, dar si evenimente culturale devenite deja o traditie – aceasta a fost oferta edililor din Cehu Silvaniei pentru cea de-a XI-a editie a „Zilelor Orasului”.
Manifestarile au inceput inca sambata dupa-amiaza cand iubitorii de muzica populara maghiara i-au putut urmari pe artistii de la ansamblurile Adony (din orasul maghiar cu acelasi nume), Szillas (Budapesta) si Berekenye, din Cehu Silvaniei, iar seara a continuat cu recitalurile formatiilor de muzica dance – Top Secret, Danger si Play and Win.
A doua zi a sarbatorii (duminica, 12 iulie) a stat sub semnul „Festivalului Cantecului si Dansului Codrenesc” care s-a bucurat de participarea unor ansambluri populare de renume din judet si din afara – Oarta de Sus, Basesti, Bicaz, precum si ansamblurile „Mesesul”, din Zalau, si Transilvania, din Baia Mare. Tot duminica, cuplurile (16 la numar) care au trecut la „bine si la greu” prin 50 de ani de casnicie au primit diplome si mici cadouri din partea primariei. „Ultimul cuvant” a apartinut tot formatiilor de muzica usoara si dance, seara incheindu-se cu recitalurile trupelor Road Player Music Band, Digi Studio Project si Desperado, iar la ora 24:00, artificiile au luminat centrul orasului.
Functionarii primariei se vor muta in „casa noua”
Pe langa divertisment si intreceri sportive, sarbatoarea din acest an a fost importanta si pentru functionarii primariei care, incepand din aceasta saptamana, se vor muta „in casa noua”. Duminica, la ora 10,00, primarul Varga Andrei, prefectul Ionel Ciunt si presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc au taiat panglica inaugurala la noul sediu al primariei, o investitie de peste 11 miliarde de lei vechi, care a fost demarata inca din anul 2007.
Dupa alocutiunile invitatilor a avut loc si prima sedinta a Consililui Local, o sedinta festiva in care alesii cehanilor au aprobat infratirea cu orasul maghiar Adony, iar cei doi primari au semnat protocolul care prevede ca intre cele doua localitati va exista pe viitor o stransa colaborare, atat in domeniul cultural – religios, cat si in cel economic si social. Totodata, administratia din Cehu va invata din experienta omologilor maghiari modul in care trebuie elaborate si promovate proiectele europene.
Au fost doua zile de distractie pentru cehani
Articole
Sfântul Ioan Colibașul și prioritățile greșite ale vieții noastre
Sfântul Ioan Colibașul, adică ”cel care a trăit într-o colibă” sau ”Ioan cel sărac pentru Christos”, a fost un sfânt ascet care a trăit în secolul V. El este amintit atât în calendarul ortodox, cât și în cel greco-catolic, în fiecare an la data de 15 ianuarie. Ioan a trăit în vremea împăratului bizantin Leon I Tracul (457-474). El provenea dintr-o familie nobilă din Constantinopol, iar tatăl lui era general în armata bizantină. Ioan a beneficiat de…
Mai mult...Termene prelungite la Casa Verde Fotovoltaice din cauza instalatorilor neserioși
Termenele de implementare a proiectelor depuse pe Casa Verde Fotovoltaice vor fi prelungite cu până la 6 luni pentru cei care s-au confruntat cu probleme generate de instalatori neserioși. În paralel, programul este afectat de confuzii legislative și interpretări fiscale discriminatorii legate de TVA-ul aplicat bateriilor de stocare. Proiectul urmărește extinderea perioadei de implementare a proiectelor demarate în 2023, având în vedere obstacolele întâmpinate de beneficiari, în special în obținerea certificatelor de racordare. Principalele cauze ale întârzierilor…
Mai mult...