Zilele trecute, premierul David Cameron spunea ca Marea Britanie risca sa iasa din Uniunea Europeana. Asta mi-a dat de gandit. Cum, Anglia iese din spatiul comunitar si noi nici n-am intrat. Adica am intrat, insa numai pe hartie. Degeaba incearca oamenii politici din fruntea tarii sa ne faca sa credem ca suntem cu adevarat o tara europeana, noi stim ca suntem undeva departe de Europa civilizata. Doar prin putine, foarte putine lucruri putem spune ca atingem infim nivelul unei tari europene. Nu avem inca spiritul european de a face lucrurile cum trebuie, nu de mantuiala. Vedem la televizor ca UE ne-a dat bani, dar i-am folosit alandala. Asta deoarece de multe ori lucrarile de modernizare se fac doar sa fie facute. Dupa receptia lucrarilor ne trezim ca faianta cade de pe pereti, instalatiile electrice sunt la pamant, prin acoperis ploua. Aceste lucruri se intampla cam peste tot, la spitale, scoli, institutii, drumuri si ne miram ca toti ne iau la ochi rai si ne cam dau la o parte, cand e vorba de a lua decizii la nivel european. Trebuie sa o spunem pe fata: deocamdata suntem in Uniunea Europeana doar datorita pozitiei geografice si doar ca sa fim o tara consumatoare, nu pentru altceva. Spun asta deoarece nimic nu este ca dincolo. Daca stam bine si socotim putem spune chiar ca traim intr-o tara cu termenul de functionare trecut de mult si care asteapta un reviriment din partea celor care o conduc. Si asta ar trebui cat mai repede, deoarece riscam sa ne afundam in mocirla si de acolo nu o sa ne scoata nimeni si nimic. Totusi, e de apreciat ca romanii nutresc speranta ca ceva se va schimba in bine. Dar cand?
Astia suntem
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...