De finanţarea de peste o jumătate de milion de lei au beneficiat 434 de persoane nevoiaşe şi 56 de lucrători sociali.
Programul de asistenţă socială finanţat de Consiiul Judeţean a avut anul trecut 434 de beneficiari, dintre care 377 au fost persoane varstnice, 51 – copii, 6 tineri. 17 persoane din numărul total au fost cu Sindromul Down dintre care 11 copii şi 6 tineri cu varsta curpinsă intre 18 şi 30 de ani. In judeţul Sălaj, 24 de unităţi de cult şi o asociaţie au accesat fondurilor primite de la Consiliul Judeţean prin acest program. In categoria beneficiarilor se incadrează persoanele varstnice şi persoanele cu dizabilităţi aflate in dificultate sau in situaţii de risc familial. Finanţarea a fost de peste o jumătate de milion de lei de la bugetul Consiliul Judeţean. Numărul beneficiarilor reprezintă aproape jumătate din numărul total al persoanelor din această categorie. Printre unităţile de cult, care au depus proiecte in anul 2010 se numără: Mănăstirea Ortodoxă „Sfanta Treime Bic” şi parohiile ortodoxe din Bobota, Jibou, Ciocmani, Cizer, Nuşfalău, Sărmăşag,”Sfanta Vineri ” din Zalău. Pe langă cele 24 de unităţi de cult a depus proiect pentru finanţare şi Asociaţia Down Sindrom Cehu Silvaniei. Serviciile de asistenţă socială au fost prestate de 56 de lucrători sociali, plătiţi cu echivalentul unui salariu minim. Se aşteaptă ca consilierii judeţeni să aprobe pană la sfarşitul acestei luni proiectul de finanţare pentru 2011.
Asistenţa socială finanţată de Consiliul Judeţean – in beneficiul varstnicilor
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...