Energia termica, taxele si impozitele, energia electrica, gazele, alimentele si carburantii dau atacul la buzunare
Analistii economici vad un an sumbru pentru populatie. Primele scumpiri anuntate sunt cele direct influentate de marirea accizelor la unele produse, precum carburantii, alcoolul, tutunul sau cafeaua, dar si marirea taxelor si impozitelor locale. Site-ul econtext.ro a facut si un top al scumpirilor care se vor produce in acest an, pentru a arata la ce sa ne asteptam. Pe primul loc in top sunt politele RCA, care se maresc cu 50 la suta din cauza liberalizarii tarifelor, chiar din aceasta luna. Energia termica va fi mai scumpa cu 20 la suta, insa pretul acesteia depinde de administratiile locale, care pot decide scaderea subventiei la gigacalorie. Pe locul trei in topul econtext.ro se situeaza marirea taxelor si impozitelor cu 16 la suta, din cauza indexarii cu rata inflatiei din ultimii trei ani, masura aplicabila tot de la 1 ianuarie. Pretul energiei electrice va creste cu 10 la suta pentru ca creste procentul de achizitie de pe piata concurentiala, in vreme ce alimentele se vor scumpi in functie de productia agricola din acest an. Gazele se vor scumpi cu incepere din luna iulie cu opt la suta din cauza liberalizarii pietei energetice, si cu doi la suta din luna octombrie. O alta crestere de pret estimata de econtext.ro este in cazul automobilelor, care depinde de taxa de mediu.
Asigurarea RCA, in topul scumpirilor
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...