Administratia locala din Creaca pregateste pentru acest an finalizarea lucrarilor la investitia pentru realizarea sistemului de alimentare cu apa potabila in sapte localitati ale comunei. Pana la aceasta data, potrivit informatiilor furnizate de primarul Eugen Terec s-a implementat 80% din proiect, respectiv, s-au amplasat 39 km de conducte stradale si caminele in Brebi, Creaca, Jac, Brusturi, Lupoaia, Borza si Prodanesti, ramanand de realizat bazinele de captare. Vorbind despre bazine, prim-edilul a mentionat ca „a fost nevoie de inlocuirea solutiei din proiect si se vor monta bazine de inox, pentru care s-au suplimentat costurile initiale. Pentru realizarea acestui proiect, care a fost aprobat din fonduri de la bugetul de stat prin Ordonanta 7/2006, s-a primit in luna octombrie a anului trecut 2,6 mdl lei vechi. Am mai avea nevoie pentru finalizarea acestora de inca 20 miliarde lei. Avem promisiuni ca suma ne va fi alocata cat de curand, mai ales ca firma constructoare, SC Nagelim din Baia Mare a suportat o parte a cheltuielilor”. Din moment ce sistemul de alimentare au apa va fi predat beneficiarului, locuitorii comunei vor avea apa la cismele stradale. Asta numai pana cand se va pune in practica si proiectul pentru realizarea sistemului de canalizare in comuna (pentru care acum se cauta sursele de finantare), dupa care fiecare gospodarie va putea fi bransata individual.
Apa din Creaca, la voia Guvernului
Articole
Termene prelungite la Casa Verde Fotovoltaice din cauza instalatorilor neserioși
Termenele de implementare a proiectelor depuse pe Casa Verde Fotovoltaice vor fi prelungite cu până la 6 luni pentru cei care s-au confruntat cu probleme generate de instalatori neserioși. În paralel, programul este afectat de confuzii legislative și interpretări fiscale discriminatorii legate de TVA-ul aplicat bateriilor de stocare. Proiectul urmărește extinderea perioadei de implementare a proiectelor demarate în 2023, având în vedere obstacolele întâmpinate de beneficiari, în special în obținerea certificatelor de racordare. Principalele cauze ale întârzierilor…
Mai mult...Tentative de fraudă prin folosirea identității unor bănci. Cum operează infractorii
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează privind o campanie de fraudă prin folosirea identității unor bănci. ”Odată cu începerea anului, atacatorii din mediul online profită de anumite acțiuni pe care mulți le desfășurăm, precum actualizarea informațiilor bancare. Trimit SMS-uri pretinzând că sunt de la astfel de entități pentru a ne întinde capcane”, atenționează DNSC. SMishing-ul este o formă de fraudă similară cu phishing-ul, dar realizată prin intermediul mesajelor text (SMS), combinând termenii „SMS” și „phishing”. Cum…
Mai mult...