Administratia locala din Creaca pregateste pentru acest an finalizarea lucrarilor la investitia pentru realizarea sistemului de alimentare cu apa potabila in sapte localitati ale comunei. Pana la aceasta data, potrivit informatiilor furnizate de primarul Eugen Terec s-a implementat 80% din proiect, respectiv, s-au amplasat 39 km de conducte stradale si caminele in Brebi, Creaca, Jac, Brusturi, Lupoaia, Borza si Prodanesti, ramanand de realizat bazinele de captare. Vorbind despre bazine, prim-edilul a mentionat ca „a fost nevoie de inlocuirea solutiei din proiect si se vor monta bazine de inox, pentru care s-au suplimentat costurile initiale. Pentru realizarea acestui proiect, care a fost aprobat din fonduri de la bugetul de stat prin Ordonanta 7/2006, s-a primit in luna octombrie a anului trecut 2,6 mdl lei vechi. Am mai avea nevoie pentru finalizarea acestora de inca 20 miliarde lei. Avem promisiuni ca suma ne va fi alocata cat de curand, mai ales ca firma constructoare, SC Nagelim din Baia Mare a suportat o parte a cheltuielilor”. Din moment ce sistemul de alimentare au apa va fi predat beneficiarului, locuitorii comunei vor avea apa la cismele stradale. Asta numai pana cand se va pune in practica si proiectul pentru realizarea sistemului de canalizare in comuna (pentru care acum se cauta sursele de finantare), dupa care fiecare gospodarie va putea fi bransata individual.
Apa din Creaca, la voia Guvernului
Articole
Hoață din Sânmihai, luată de acasă de polițiști
O tânără de 25 de ani, din Sânmihaiu Almașului, a primit o vizită nedorită joi dimineața. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău i-au trecut pragul pentru o percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, Potrivit anchetatorilor, la data de 6 decembrie, tânăra ar fi pătruns în locuința unei femei, din municipiul Zalău, de unde ar fi sustras suma de 2.700 euro și 1.500 lei. Anul…
Mai mult...Pagină web pentru a prinde infractori periculoși
ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților), împreună cu Europol, Poliția Română și agențiile de aplicare a legii din alte state membre, au lansat o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor urmărite pentru săvârșirea de infracțiuni grave, în Europa. Peste 20 de persoane urmărite au fost publicate pe site în acest an, campania vizând persoane urmărite pentru infracțiuni contra vieții.…
Mai mult...