Examenul de bacalaureat se va desfasura in doua etape, prima desfasurata pe parcursul clasei a XII-a si in care vor fi evaluate competentele, iar a doua, concursul propriu-zis de bacalaureat, va consta in trei probe scrise, a spus, sambata, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Ministrul Ecaterina Andronescu a discutat, sambata, cu reprezentantii sindicatelor din invatamant despre structura examenului de bacalaureat.
Astfel, potrivit propunerii, examenul de bacalaureat va avea doua etape. Prima etapa, desfasurata pe parcursul clasei a XII-a, va urmari evaluarea unor competente – de comunicare in limba romana sau in limba materna, competente digitale si competente lingvistice. In urma acestei evaluari elevii vor primi un certificat european – Europass – care va atesta nivel de cunoastere a limbilor straine, a precizat Andronescu.
A doua etapa – examenul propriu-zis de Bacalaureat – va consta in trei probe scrise, respectiv patru pentru cei care studiaza si limba materna. Astfel, toti elevii vor sustine examenul de bacalaureat la Limba si Literatura Romana, la Matematica – obligatorie pentru cei care fac sectiile stiintifice, respectiv Istoria – obligatorie pentru cei din zona socio-umana. Cea de-a treia proba va fi la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.
Ministrul Educatiei a spus ca isi doreste ca aceste modificari sa intre in vigoare in acest an.
La sfarsitul lunii iunie, ministrul Educatiei anunta ca vrea sa simplifice sistemul de amitere in liceu, sa renunte la teze, dar sa fie o evaluare de tip Pisa, iar bacalaureatul sa fie simplu cu doua probe orale la engleza si romana sustinute in timpul anului, iar examenul sa fie organizat pe trei probe scrise in functie de profil.
Andronescu: Examenul propriu-zis de bacalaureat va avea trei probe scrise
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...