Consilierul premierului este nemulţumit că nu a reuşit implementarea unui incubator de afaceri la Zalău. Căpilnaşiu spune că nu este dispus să arunce bani pe fereastră să contribuie la imaginea Andreei Vass.
Invitată la Consiliul de Coordonare Judeţean al Organizaţiei de Tineret a PDL Sălaj, desfăşurat in 19 martie, Andreea Paul Vass, consilierul primului ministru Emil Boc, a lansat un atac public la adresa Primăriei Zalău şi a primarului Radu Căpilnaşiu, pe care l-a acuzat că „nu-l interesează soarta cu adevărat a sălăjenilor”. „Există un program guvernamental al incubatoarelor de afaceri şi sunt 50 astfel de incubatoare făcute in intreaga Romanie. De luni de zile lupt cu primăria municipiului Zalău să ni se pună la dispoziţie o clădire, pe care să venim să o utilăm şi să facem un incubator de afaceri. Care a fost răspunsul domnului primar Căpilnaşiu? Dezinteres total. Nu a ridicat niciun deget şi nu este in stare să pună la dispoziţia dumneavoastră o clădire dezafectată”, a declarat Andreea Vass in faţa celor peste o sută de tineri democrat-liberali prezenţi in sala Avram Iancu a primăriei Zalău. Consilierul lui Emil Boc a mai adăugat că avea „disponibilitatea financiară de a veni cu cinci milioane de lei pentru reabilitarea acelei clădiri” (a precizat ulterior ca a dorit sa spuna cinci miliarde de lei vechi – n.r.).
Căpilnaşiu:
„O chestie de imagine pentru doamna Vass”
După aceste afirmaţii făcute public de către Andreea Vass, primarul Radu Căpilnaşiu i-a transmis acesteia că „ar trebui să vadă care sunt priorităţile oraşului, iar consiliul local nu are bani pentru un incubator de afaceri, ţinand cont şi de rezultatele extrem de slabe ale altor incubatoare care nu şi-au dovedit eficienţa in mai multe zone ale ţării”. „Cred că acest proiect era doar o chestie de imagine pentru doamna Vass, ideea e mult mai veche, dar dansa are impresia că acum s-a inventat incubatorul de afeceri”, ne-a declarat edilul Zalăului, care mai spune că „pentru cinci milioane de lei, adică 50 de miliarde de lei vechi, cat susţine consilierul de stat că avea la dispoziţie, Primăria ii dădea un teren pe care să construiască un incubator de afaceri”. „Dacă cineva crede că este doar rolul primăriei in sprijinirea antreprenoriatului se inşeală. Logistica pentru incubator de afaceri se poate pune la dispoziţia antreprenorilor şi in mediul privat, iar in Zalău sunt suficiente clădiri de birouri”, a conchis Radu Căpilnaşiu.
Ce este un incubator de afaceri?
Incubatorul de afaceri este un program de susţinere care oferă micilor afaceri posibilitatea de dezvoltare prin acordarea de asistenţă tehnică, administrativă şi consultativă in domeniul afacerilor. Incubatorul este constituit in vederea incurajării IMM-urilor nou infiinţate şi cu un istoric de funcţionare de maxim doi ani, potrivit zf.ro. Incubatorul de afaceri ii asigură firmei incubate biroul gata mobilat, conexiune la internet, iar contra unei sume modice, in jur de o sută de euro, ii sunt asigurate utilităţile, paza sau consultanţa administrativă in primii trei ani de activitate, conform aceleaşi surse.