Andreea Pojar a fost eliminata marti din show-ul culinar MasterChef difuzat de ProTv,. Pentru ea, lupta pentru marele premiu de 50.000 de euro si titlul de MasterChef al Romaniei s-a incheiat. Marti, concurentii au ajuns pe Bricul Mircea, un vapor din Romania, renumit international. Concurentii au fost impartiti in doua echipe, iar Andreea a facut parte din echipa albastra, cu un om in minus. Andreea s-a descurcat bine in prima proba; a scapat fara critici. A doua proba a fost „proba sub presiune” in care echipa albastra trebuia sa gateasca trei preparate dintr-un peste, acela fiind ingredientul principal. Preparatele Andreei au fost putin picante si juratii au remarcat acest lucru. Probabil din acest motiv a fost eliminata, deoarece la momentul eliminarii nu i s-a spus exact un motiv intemeiat pentru care ea este cea care paraseste emisiunea, dar au incurajat-o sa nu se opreasca din gatit. „Nu ne-am dori sa te opresti din gatit, dar inca nu esti pregatita pentru ceea ce urmeaza”, i-a explicat Chef Catalin. „Felicitari, Andreea ca ai ajuns pana aici si nici astazi nu ne-ai dezamagit. Din pacate, suntem intr-o competitie”, a completat Chef Sorin. Andreea a parasit platoul emisiunii cu ochii in lacrimi. In final Andreea a spus in fata camerelor ca ii este dor de casa si ca abia asteapta sa se intalneasca cu cei dragi.
Andreea Pojar lucreaza intr-o multinationala in Zalau ca analist serviciu clienti. Pe langa acest job, Andreea se pricepe si in ale gatitului, in special la prajituri si patiserie. A mers la MasterChef cu ganduri mari, sa castige emisiunea, sa ia marele premiul in valoare de 50.000 de euro, pentru a reusi sa isi deschida propria cofetarie, unde sa gateasca prajituri pentru a indulci viata oamenilor, si la indrumarea unei prietene careia a vrut sa ii demonstreze ca poate face asta. Andreea este foarte apreciata pentru felul in care gateste si lumea asteapta ca ea sa mai posteze pe blogul ei retete cu prajituri, ca si bezeaua pe care a facut-o la MasterChef si care i-a adus faima.

Interviu in exclusivitate
Andreea Pojar a fost de acord sa ofere in exclusivitate pentru Graiul Salajului cateva informatii referitoare la experienta de la MasterChef si despre planurile de viitor.
Cum ai descrie experinta MasteChef, in cateva cuvinte? Ce a fost cel mai greu pentru tine? Dar cel mai frumos?
Pe scurt, experienta MasterChef a fost o reusita personala fara egal. A fost ceva neasteptat, intens, frumos si in acelasi timp solicitant, atat psihic, cat si fizic. Pentru mine cred ca cel mai greu de indurat a fost tensiunea dinaintea fiecarei probe, respectiv presiunea de a fi creativa sub stresul pe care il implica emisiunea si exigentele chef-ilor. Momente frumoase au fost multe, provocarile pe echipe, testul sub presiune cand a fost invitata Anda Calinici, dar si timpul petrecut cu ceilalti concurenti departe de camerele de filmat.
Ce ai simtit in momentul in care ai fost eliminata?
Ramaseseram doar eu si Maria Secrieriu sa auzim verdictul si imi amintesc ca eram deja pe pilot automat, imi desfacusem sortul inainte sa imi aud numele. Eram mult prea obosita sa mai „simt” ceva, dar mi-a parut foarte rau ca parasesc competitia. M-au bucurat in schimb modul in care am iesit si sfaturile chef-ilor la plecare, am iesit cu fruntea sus.
Cum crezi ca te va ajuta pe viitor experienta acumulata la MasteChef?
MasterChef m-a facut sa fiu mai receptiva la critici, m-a intarit si mi-a dat mai multa incredere in mine. In acelasi timp, mi-au si crescut standardele si asteptarile de la propria persoana.
Care sunt perspectivlele de viitor dupa MasterChef? Iti vei continua visul de a avea o cofetarie?
Cu siguranta imi voi urma visul, cu toate ca este un proiect foarte indepartat si sunt multe de facut in aceasta directie, dar indiferent de ceea ce imi rezerva viitorul, imi doresc si sper sa fiu cel putin la fel de pasionata de ceea ce voi face, cum sunt acum.