Sălăjenii care nu işi ţin corect contabilitatea la firme riscă amenzi cu patru zerouri. Guvernul a dublat in unele cazuri penalităţile. Acestea pot ajunge pană la 40.000 de lei, prin Ordonanţa de Urgenţă 37/2011 pentru modificarea şi completarea Legii contabilităţii, care a fost publicată vineri in Monitorul Oficial. Deţinerea de active şi datorii sau efectuarea de activităţi economice fără a fi inregistrate in contabilitate se amendează cu pană la 10000 de lei, potrivit noii legi a contabilităţii. Neorganizarea şi neintreţinerea contabilităţii se sancţionează cu amendă de la 1000 la 10000 de lei. Cei care nu aprobă politicile contabile, nu ultilizează şi nu ţin registrele contabile sau nu inregistrează documentele la perioada la care se referă, riscă o amendă intre 300 şi 3000 de lei. Neefectuarea inventarului se sancţionează cu amendă intre 1000 şi 3000 de lei. Firmele care nu-şi depun situaţia financiară anuală sau raporturile contabile la administaţiile financiare ar putea scoate din buzunar intre 2000 şi 5000 de lei, pentru a-şi plăti amenda. Cea mai usturătoare abatere se sancţionează intre 30.000 şi 40.000 de lei, in cazul in care o firmă este prinsă că nu şi-a efectuat auditarea situaţiilor anuale sau a situaţiilor anuale consolidate cand este prevăzută această obligaţie. Printre reformulările aduse de OUG 37/2011 este şi faptul că persoanele ce conduc contabilitatea utilizand un sistem informatic au obligaţia să păstreze suportul tehnic zece ani.
Amenzi mari pentru nerespectarea Legii contabilităţii
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...