Tichete de vacanta, prime de concediu, vorbe mari pe timp de criza. Norocosii le-au primit, altii le mai asteapta, in timp ce mai marii tarii isi platesc tot felul de onorarii si sporuri
Anul acesta personalul contractual din aparatul administrativ ar fi putut beneficia de tichete de vacanta, iar functionarii publici de prime de concediu. Pentru multi dintre salariatii din primarii, acesti bani au ramas poveste, pentru ca au fost conditionate de bugetul local, iar mai apoi, de guvernanti. Acestia au decis „amanarea” acordarii primelor de vacanta din cauza crizei.
La nivelul Prefecturii Salaj, dupa cum ne-a informat subprefectul Claudiu Birsan, doar o parte din functionarii publici au primit primele de concediu. In urma cu mai bine de o luna, Guvernul a stabilit ca deocamdata se vor sista aceste plati, respectiv, ca vor fi amanate pana spre sfarsitul anului, cand s-ar putea sa le primeasca si ceilalti. In schimb, la Primaria Pericei, nu s-au dat nici tichete nici prime de vacanta. Primarul Boncidai Csaba este decis sa dea astfel de recompense pentru toata lumea, „pentru a nu dezamagi, chiar cu riscul ca ar trebui sa luam credit bancar. De ce sa nu respectam legislatia? Mai marii nostri fac circ si striga, ca niste farisei, in gura mare, ca e recesiune, dar ei au salarii mari si tot felul de sporuri”. Gabriel Muresan, primarul de la Zimbor, sustine ca anul acesta tichetele de vacanta pentru cei12 salariati contractuali nu se vor da, din lipsa de fonduri, dar pentru cei cinci functionari publici s-au platit primele de concediu. Nici la Bocsa nu s-au dat tichete, ci doar primele de vacanta, pentru cei sase functionari publici. In Halmasd, dupa cum am aflat de la primarul Gavril Puscas, pentru cei noua salariati nu s-au dat nici prime, nici tichete, dar „vom da cand ne va permite legea”.
Amanarea primelor de concediu, un moft al guvernantilor?
Articole
Aproape 2 milioane de angajați primesc salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025
Începând cu 1 ianuarie 2025, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată crește la 4.050 lei, de la 3700 de lei cât este în prezent. Începând cu acceași dată, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială încheiat cu Casa de Pensii este de 4.050 lei, iar cuantumul contribuției de asigurări sociale aferent acestui venit este de 1.013 lei. Guvernul a aprobat în luna noiembrie Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară…
Mai mult...Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...