A trecut o luna si ceva de la alegeri. Noul Parlament nici nu si-a luat bine activitatea in serios – alesii au intrat direct in vacanta – si iata ca au inceput prioritatile. Sa nu va inchipuiti ca e vorba de masuri necesare pentru revigorarea economiei. Nu. Alesii, vazandu-se cu sacii in caruta, au venit cu propuneri de modificare a statutului parlamentarilor spre satisfacerea propriilor interese. Una dintre propuneri atrage atentia: senatorii si deputatii sa fie judecati intai de Parlament, apoi incompatibilii sa fie „sanctionati” cu sase luni de concediu si sa isi pastreze mandatul. O alta propunere vine sa sfideze Agentia Nationala de Integritate, care e drept numai de integritate nu s-a ocupat in ultima vreme. Propunerea arata ca parlamentarul aflat in conflict de interese, constatat prin raportul ANI ramas definitiv si irevocabil prin hotarare judecatoreasca, va fi sanctionat cu interzicerea de a participa la lucrarile Camerei pe o perioada de pana la sase luni, in conditiile in care acum este demis automat. In acest fel, ANI sau instantele de judecata nu isi mai au nici un rost. Apoi, cererea de declansare a urmarii penale impotriva ministrilor sau parlamentarilor, adresata de ministrul Justitiei, trebuie insotita de „probe relevante” puse la dispozitie de Parchet. Parlamentul ar putea trimite hotararea la Consiliul Superior al Magistraturii, daca considera ca actiunea nu are temei, pentru a lua masurile care se impun, adica verificari si paraverificari la cei care au facut propunerea. Cum in Parlament exita o majoritate covarsitoare USL se poate lua orice decizie se doreste de catre aceasta. Fiindca, nu-i asa, alesii natiunii sunt toti curati ca lacrima
Alesii natiunii sunt curati ca lacrima
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...