Tiberiu Marc şi alţi caţiva locuitori „de seamă” de pe strada Andrei Şaguna au depus o petiţie la Primăria Zalău prin care cer asfaltarea străzii.
Un grup de 11 cetăţeni, locuitori pe strada Andrei Şaguna din Zalău, a depus la mijlocul lunii martie o petiţie la primărie prin care solicită municipalităţii să ia măsuri pentru asfaltarea străzii. Printre cei 11 reclamanţi se numără inclusiv Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Milaş Andrei, consilier municipal din partea PNL, şi doctorul Ilie Lascu. „Dorim să vă informăm că strada pe care locuim – Andrei Şaguna, de la intersecţia cu strada Crangului pană la Aleea Lt-col. Teofil Moldoveanu, din cauza traficului, a evenimentelor meteo şi mai ales din lispa lucrărilor de intreţinere, s-a deteriorat foarte tare, motiv pentru care vă rugăm să luaţi măsuri pentru asfaltare sau cel puţin de intreţinere cu covor asfaltic in mod mai insistent”, se arată in adresa făcută de zălăuani către Radu Nistorescu, administratorul public al oraşului. Petiţionarii menţionează că „strada se află la mai puţin de 7-800 de metri de centrul oraşului şi este o cale principală de acces spre centura oraşului”.
Nistorescu a pasat asfaltarea la Citadin
După ce a luat la cunoştinţă solicitările locuitorilor de pe strada Andrei Şaguna, Radu Nistorescu le-a transmis celor de la Citadin să verifice in teren cele menţionate de reclamanţi, iar in funcţie de constatări, să stabilească „oportunitatea intervenţiei, evaluarea costurilor lucrărilor ce se impun şi cuprinderea acestora in programul de lucrări, in scopul asigurării circulaţiei auto şi pietonale in condiţii corespunzătoare pe străzile Andrei Şaguna şi Crangului”.
Directorul Citadin, Virgil Nicora: „Sperăm să rezolvăm problema”
Contactat de reporterul Graiul Sălajului, directorul Citadin SA, Virgil Nicora, spune că strada Andrei Şaguna a fost cuprinsă in programul de reabilitare pe anul 2011, pană acum nefiind bani pentru modernizarea străzii. „Din cauza bugetului restrans, nu am avut bani pană acum, sperăm totuşi să rezolvăm această problemă; strada este cuprinsă in programul de reabilitare pe anul 2011. Valoarea lucrărilor este destul de ridicată. Trebuie făcute şanţuri şi rigole prima dată. Dacă nu putem rezolva problema apei de pe stradă asfaltăm degeaba”, a precizat Nicora, care estimează că lucrările pentru reabilitarea completă a străzii se ridică in jurul sumei de două miliarde de lei vechi.