Direcția Națională Anticorupție (DNA) are de lucru, nu glumă. Ultimul caz cu corupți cercetați și arestați lasă impresia că nici unul dintre cei aflați acum sau altcândva în funcții nu s-a lăsat până și-a băgat degetul în borcanul cu miere. Ultima arestare este cea a șefei DIICOT, Alina Bica, adică tocmai cea pe mâna căreia se afla combaterea crimei organizate. Bica este acuzată împreună cu Lăcrămioara Alexandru și Dragoș Bogdan, fost vicepreședinte al Autorității Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), că au aprobat acordarea unor despăgubiri supraeva-luate pentru un teren de 13,5 hectare pe când erau membri în comisia de restituire a ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților). 61 de milioane de euro este prejudiciul. O sumă imensă, plătită din același buget sărac al statului român, unde nu se găsesc bani suficienți pentru sănătate, pentru educație, pentru investiții, pentru pensionari amărâți… pentru nimic. Cine a luat atâta amar de bani degeaba? Gheorghe Stelian se numește cel care a primit despăgubirea, un prieten apropiat al marelui afacerist Dorin Cocoș, acum și el prin arest, nimeni altul decât fostul soț al Elenei Udrea. Elena Udrea care era văzută la plimbare prin Paris, la cumpărături, în compania… Alinei Bica. Mai era cu ele și Anamaria Topoliceanu, șefa Companiei Naționale de Investiții (CNI). stop_coloana Udrea s-a zbârlit imediat și a fugit la președintele Băsescu să-i spună că au filat-o serviciile secrete pe 14 februarie 2014, când era “întâmplator” la cumpărături la Paris, cu două femei cu care avea “o relație bună de amiciție”. Mai apar acum în dosarul Bica nume ale unor membri UDMR, PNL, PMP. Mai departe, aflăm câte ceva despre Alina Bica. Ei bine, Alina arestata a fost pusă șefă la DIICOT în mai 2013 tocmai de premierul Victor Ponta, aflat întâmplător la acea perioadă și pe funcția de ministru interimar al Justiției. Este un caz cu prea multe încrengături ca să nu ne pună pe gânduri și să nu ne revolte. Prea multe ca să nu ne gândim că toți “prietenii” care sunt în funcții importante nu ne-au păgubit de alte și alte milioane de euro. Pentru noi, muritorii de rând, care plătim la buget mai mult decât ne țin curelele, e mult prea mult. Și vorbim și de angajați și de patronii care vor să fie corecți și, când trag linie la final de lună, află că trebuie să ducă bani din contul personal ca să plătească taxele la stat sau să dea salarii.
Aici sunt banii furați de la dumneavoastră
Articole
Trăim, cântăm și simțim românește!
“Și e despre tine, dulce Românie, mândru plai cu pământ rupt din rai….Avram Iancu, Ioan Cuza și Ștefan au luptat, da da, aici în țara mea…”, au intonat, joi, copiii clasei a VI-a C, însoțiți de vocile zglobii, entuziaste și luminoase ale celorlalți elevi ai Școlii Gimnaziale “Simion Bărnuțiu” Zalău. Și nu putea să nu te încerce un sentiment de emoție, apartenență, recunoștință și mândrie de țară… Dragostea de țară este un sentiment superior: înseamnă grijă, respect…
Mai mult...Elevii și profesorii pot fi premiați de autoritățile locale și pentru alte tipuri de concursuri decât cele aprobate de Minister
Legea prin care consiliile judeţene şi consiliile locale vor putea asigura fonduri pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite şi la alte concursuri decât cele aprobate anual de Ministerul Educaţiei a fost promulgată miercuri, 27 noiembrie, de președintele Klauss Iohannis. De asemenea, în baza aceleași legi, pot fi premiați elevii care au obţinut media 10 la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, dar şi a cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora. Actul normativ completează în acest…
Mai mult...