Angajatii cu functii de conducere din Consiliul Judetean Salaj, Institutia Prfectului Salaj, dar si din Primaria Municipiului Zalau nu o duc chiar rau, fie ca sunt funtionari publici sau personal contractual. Veniturile declarate ale angajatilor din aceste institutii putem spune ca sunt la cote ridicate avand in vedere veniturile salajenilor „mijlocasi” si…criza care nu se mai termina. Conform declaratiilor de avere ale acestora, facute publice, zeci de milioane de lei vechi le intra lunar in buzunar. Am facut asadar un top al celor mai mari salarii din Consiliul Judetean si institutiile subordonate, din Institutia Prefectului Salaj si din cadrul Primariei Municipiului Zalau.

La Consiliul Judetean castiga bine Tiberiu Marc si directorii
Cel mai mare salariu din administratia publica a judetului il are, bineinteles, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj. Venitul pe care acesta il incaseaza anual este nu mai putin de 72.748 de lei. Asta inseamna 6.062 de lei lunar. Topul salariatilor din Consiliului Judetean Salaj este continuat de Catita Crihan, director executiv – Directia Tehnica. Conform declaratiei de avere pe care a postat-o pe site-ul institutiei, directoarea inca-seaza 45.734 de lei pe an, reprezentand 3.811 lei pe luna. Locul III in top ii revine secretarului judetului, Cosmin Vlaicu. Functia pe care o detine ii aduce un venit anual de 41.052 de lei, ceea ce inseamna 3.421 de lei lunar. Si directorul exe-cutiv din cadrul compartimentului Financiar – Contabilitate se poate lauda cu un venit anual de 40.937 de lei. Venitul lunar net al Vioricai Mesesan este de 3.411 lei. Putin sub 40.000 de lei pe an incaseaza si Mircea Ghiurco, director executiv din cadrul Directiei Tehnice (37.037 de lei pe an), ceea ce inseamna un venit net pe luna de 3.086 de lei. Arhitectul sef din cadrul Consiliului Judetean, Carmen Nadasan, se lauda cu un venit anual de 31.586 de lei. Venitul lunar al arhitectului este de 2.632 de lei, ocupand, astfel, pozitia a VI-a in top. Locul VII in topul persoanelor cu functie de conducere din Consiliul Judetean Salaj ii revine Letitiei Pop, director executiv – Directia Juridica si Administratie Locala, declarand un venit anual de 31.031 de lei, respectiv 2.585 de lei pe luna.
Cat despre persoanele cu functie de conducere din cadrul institutiilor aflate in subordinea Consiliului Judetean Salaj, Corina Bejinariu, directorul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau are cel mai mare venit. Conform declaratiei sale de avere, functia de director al acestei institutii ii aduce un venit de 43.195 de lei pe an, adica 3.599 de lei pe luna. Florica Pop, directorul Bibliotecii Judetene Salaj se lauda cu un venit anual de 40.543 de lei; asta inseamna un venit net lunar de 3.378 de lei. Urmatorul director de institutie cu venituri substantiale din bugetul statului este Violeta Milas, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Salaj, cu un venit anual inregistrat de 34.826 de lei; venitul net lunar este de 2.902 lei. Urmatorul director cu venituri substantiale din bugetul de stat este Dorel Silaghi, director executiv la Ca-mera Agricola. Functia pe care o detine ii aduce anual un venit de 29.728 de lei, ceea ce inseamna un venit net lunar de 2.477 de lei. Si Daniel Sauca, directorul Centrului de Cultura si Arta al judetului Salaj, institutie care se afla in subordinea Consiliului Judetean, se poate mandri cu un venit anual de 28.567 de lei. Prin urmare, venitul net lunar al lui Sauca numai din functia de director al Centrului de Cultura este de 2.380 de lei.

10 salarii mari la Prefectura, cu Ionel Ciunt pe locul II
Surprinzator sau nu, salariul net primit de prefectul judetului este depasit de veniturile incasate de seful Serviciului Permise – Inmatriculari. Asadar, topul celor mai mari salarii din Institutia Prefectului Salaj este deschis de Remus Stanciu, seful Serviciului Permise – Inmatriculari, care, conform declaratiei de avere, incaseaza un venit anual de 67.838 de lei. La un simplu calcul, venitul net lunar al lui Remus Stanciu atinge suma de 5.653 de lei. In fine, locul II i se cuvine prefectului de Salaj, Ionel Ciunt. Prefectul incaseaza anual suma de 57.750 de lei, ceea ce inseamna o remuneratie lunara nu mai putin de 4.812 lei. Pe locul al III – lea in clasament se afla Mircea Ciocean, seful Serviciului Ma-nagement Institutional. Asa cum reiese din declaratia sa de avere, leafa anuala pe care Ciocean o incaseaza este de 53.200 de lei, remuneratia lunara fiind de 4.433 de lei. Locul IV ii revine lui Marius Prodan, seful Serviciului Pasapoarte Simple, cu un venit anual inregistrat de 48.722 de lei (4.060 de lei pe luna), urmat de subprefectul Lucian Baican, care ocupa locul V, avand un venit anual de 43.781 de lei (3.648 de lei pe luna). Clasamentul celor mai consistente salarii din Institutia Prefectului Salaj continua cu Samir Campean, seful departamentului Juridic. Venitul anual pe care l-a inregistrat Campean este de 43.688 de lei, respectiv un salariu net lunar de 3.640 de lei. Pe locul VII se situeaza Violeta Pencu, ofiter specia- list in cadrul Serviciului de Pasapoarte Simple, cu un venit anual de 41.114 lei (salariu net lunar de 3.426 de lei), urmata de Vasile Caraba, director Cancelarie, care ocupa pozitia a VIII -a in top. Venitul sau anual este de 37.818 lei, ceea ce inseamna o remuneratie de 3.151 de lei pe luna. „Cei mai saraci” sefi din Prefectura sunt Nicolae Tirlea, seful de compartiment la Permise – Inmatriculari, si Felicia Chis, seful biroului Financiar – Contabilitate, pozitionati in clasament pe locurile IX si X. Potri-vit declaratiei de avere postata pe site-ul institutiei, Nicolare Tirlea are o leafa anuala de 35.803 lei, respectiv un salariu net lunar de 2.983 de lei. Nici Felicia Chis, seful biroului de la Financiar – Contabilitate nu se afla la mare distanta de Tirlea. Banii pe care aceasta ii incaseaza anual datorita functiei pe care o detine ajung la valoarea de 35.330 de lei; asta inseamna ca este remunerata lunar cu suma de 2.944 de lei.

Radu Capilnasiu este al saptelea in Primaria Zalau
Conform datelor din declaratiile de avere ale functionarilor din Primaria Municipiului Zalau, anul trecut sase angajati au castigat mai bine decat primarul orasului, Radu Capilnasiu. Topul celor mai bine platiti functionari din cadrul Primariei Zalau este deschis de Mariana Cuibus, director economic din cadrul institutiei. Conform datelor din declaratia sa de avere, postata pe site-ul primariei, Mariana Cuibus a inregistrat, in 2012, un venit anual de 50.224 de lei, ceea ce inseamna un sa-lariu net lunar de 4.185 de lei. Administratorul public al Zalaului, Radu Nistorescu, se afla pe locul II in clasament, incasand un venit anual de 44.322 de lei. Nistorescu se poate mandri cu un salariu de 3.693 de lei pe luna. Locul al III -lea in topul celor mai mari salarii din primarie ii revine Doinei Opris, director executiv in cadrul Directiei Tehnice, care are un venit anual de 41.860 de lei si un venit lunar de 3.488 de lei. Nu la mare distanta in ceea ce priveste castigul se afla directorul executiv Claudia Ardelean, care incaseaza anual suma de 41.103 lei si lunar 3.425 de lei. Secretarul Stelian Potrovita este la jumatatea clasamentului, ocupand locul V. Din datele prezentate in declaratia sa de avere reiese ca Potrovita a incasat in ultimul an suma de 40.331 de lei, reprezentand un venit net lunar de 3.369 de lei. Pe locul VI se afla Ioan Lipovan cu suma anuala incasata de 40.197 de lei si salariu lunar de 3.349 de lei. Lui Radu Capalnasiu, edilul municipiului, ii revine doar pozitia a VII-a in clasament. Suma pe care acesta a incasat-o anul trecut este nu mai putin de 36.642, ceea ce inseamna ca este remunerat lunar cu 3.053 lei. Lui Capalnasiu „ii sufla in ceafa” in clasament Ramona Butcovan, seful Serviciului Managementul Proiectelor, care are un venit anual in cuantum de 34.885 de lei, respectiv 2.907 lei pe luna. La polul opus se afla consilieri si angajati ai primariei care au un venit lunar net putin peste 760 de lei.

Cat castiga, de fapt, un salajean
Potrivit datelor furnizate de Directia Judeteana de Statistica in luna martie a acestui an, salariul mediu net in Salaj pentru luna decembrie 2012 a fost de 1.211 de lei, mai mic cu aproape 30 de procente in comparatie cu cat castiga in medie un roman. Venitul mediu brut al salajenilor a fost de 1.658 de lei pentru aceeasi luna.
Venitul mediu brut este raportat la un numar de 43.000 de angajati inregistrati in judetul nostru. Veniturile medii brute din tara aveau o medie de 2.343 de lei, pe aceeasi luna decembrie 2012, asa cum reiese din rapoartele Institutului National de Statistica (INS).