Directiile agricole isi pierd directia
Constatand ca agricultura Romaniei, dupa 20 de ani, incepe sa se puna pe picioare, ca anul trecut a fost singura ramura a economiei care a saltat PIB -ul, ca anul acesta, cu toata seceta, s-au obtinut recolte satisfacatoare, guvernul USL i-a pus gand rau. Doar asa se explica faptul ca in majoritatea Directiilor pentru Agricultura Judetene, directorii executivi sunt mutati ca piesele pe o tabla de sah. Asa se face ca directorul Directiei pentru Agricultura din Satu Mare a fost detasat la Buzau, cel de la Buzau la Mehedinti, cel de la Teleorman la Salaj si cel de la Salaj la Calarasi. 18 directori ai Directiilor pentru Agricultura au fost detasati, zice-se ca pentru o perioada de patru luni.Asta numai in agricultura.
Sunt si alte domenii in care directorii sunt pe punctul de a lua calea spre alte judete. Sa ne amintim ca in urma cu o luna, comisarul sef de la Garda de Mediu, Csutak Erszebet a primit ordin de detasare la Olt.Numai ca UDMR mai are un cuvant de spus Pe capul directorului {urcas de la APIA Salaj au fost trimise doua randuri de controale cu porunca de sus de a-l mazili pe seful APIA. Insa {urcas a indeplinit toate criteriile de performanta, este functionar public si a castigat postul de director prin concurs. Prin urmare, controalele de la Bucuresti n-au avut sorti de izbanda. Nu trebuie sa fii mare analist politic pentru a-ti da seama ca astfel de detasari se vor o metoda de a-i determina pe cei vizati sa paraseasca „de buna voie si nesiliti de nimeni” postul de conducere. Sau alfel spus, USL asteapta sa puna in functii de conducere oamenii sai, apeland la sperietoarea numita detasare. Numai ca aceasta spe-rietoare subtiaza semnificativ bugetul tarii
Seful teleormanean al Directiei Agricole Salaj nu a mai fost pe aici in viata lui
Ieri, pana la pranz, la Directia pentru Agricultura a judetului Salaj si-a facut aparitia noul director executiv Gheorghe Nistor. Vine tocmai de la Alexandria, unde a fost director al Directiei Judetene pentru Agricultura Teleorman din anul 2010. Pana atunci a fost director de banca.In gara din Jibou a fost asteptat de Mihai Dascalu, sef serviciu in cadrul directiei. Gheorhe Nistor n-a mai fost niciodata in Salaj, dar spera sa se acomodeze cu agricultura judetului. S-a minunat cand a fost informat ca in Salaj se afla in toi campania de recoltare a porumbului. In Teleorman campania s-a incheiat acum o luna si datorita secetei s-au obtinut in medie doar 1200 de kilograme boabe la hectar. Proaspatul director al agriculturii salajene s-a cazat la hotel Porolissum si ieri dupa amiaza si-a si propus o vizita la un centru local APIA pentru a verifica cum se desfasoara campania de depunere a cererilor pentru ajutorul de seceta. In luna februarie Gheorghe Nistor va iesi la pensie de varsta, asa ca n-are de gand sa renunte la functia de director si se va duce acolo unde „patria il cheama”. Nistor a marturisit ca nu apartine nici unei grupari politice. Diurna sa este de 13 lei pe zi.
Pe Bujita nu-l sperie datasarea in Calarasi
Ioan Bujita este optimist. La 1 octombrie se va prezenta la Directia Agricola a Judetului Calarasi pe postul de director executiv. Nu-l sperie detasarea, ii pare rau ca este prea in varsta pentru a demonstra din plin capacitatile sale de agricultor. In Calarasi, Bujita marturiseste ca nu a mai fost decat o singura data, pe vremea studentiei, dar experienta sa de manager intr-ale agriculturii ii da dreptul sa spere ca va face performanta si la Calarasi. Aici , in Salaj, Bujita se mandreste cu Abatorul de ovine de la Hereclean, cu cele peste 170 de produse traditionale, cu infratirea dintre oierii norvegieni si cei salajeni. Nu are de gand sa-si dea demisia, nici sa treaca de la PDL in alta *luntre politica”.