In tumultul vanzolelilor actuale provocate de… criza financiara si istericalele politice privind trecutul, prezentul si viitorul scolii romanesti, cadrele didactice si elevii de la Scoala Gimnaziala din Cosniciu de Jos isi vad… de-ale lor. Iata doar ultimele ispravi din scoala noastra.
-Concurs de colectii. La sugestia si sub indrumarea domnului prof. Radu Gavril, s-a desfasurat o activitate inedita pentru noi: o expozitie-concurs de colectii. Activitatea a fost indelung pregatita si, la inceputul lunii martie, in spatiul permanent rezervat expozitiilor scolare, au aparut colectiile colegilor nostri. Concursul s-a desfasurat pe sase domenii: cartofilie, ex-libris, filatelie, numismatica, disco-bandoteca si mediul ambiant. Fiecare colectie a fost insotita de o fisa explicativa, un moto si citate din colectionari celebri. Foarte apreciate au fost colectiile fratilor Raul si Iulia Cosma, Diana si Cristina Blaga, Loredana Seute etc.
-Ziua Francofoniei. 20 martie, Ziua Francofoniei, a fost marcata si in scoala noastra. Desi este a doua limba straina si studiata numai din clasa a V-a, stim ca avem o limba comuna prin mama limba latina si stim ce a insemnat pentru tara noastra Franta de-a lungul secolelor. Imagini, portofolii, CD-uri, carti au avut darul sa marcheze acest eveniment in scoala.
-Apa – izvorul vietii. 22 martie, Ziua Mondiala a Apei. Doamna consilier educativ, impreuna cu invatatoarea clasei I si cu doamna profesoara de biologie au planuit de mai mult timp o vizita la Statia de tratare si pompare a apei Varsolt. Asa se face ca, in colaborare cu Primaria Ip (in speta dl. primar B.I.), elevii scolii noastre au avut posibilitatea sa se deplaseze cu ajutorul a doua microbuze scolare la fata locului. Cele vazute si auzite au fost pentru toti o premiera. Doi specialisti, Szabo Eva – inginer chimist si Denes Stefan – tehnolog, ne-au facut sa intelegem cum din apa aceea galbena din lac se ajunge la o apa limpede si mai cu seama potabila. Notiunile de sulfat de aluminiu, pompe de impingere, statie de filtrare, nisip cuartos si multe altele au fost atat pentru elevi, cat si pentru cadre cunostinte noi. Apa ajunge in Zalau si Simleu, unde mii de oameni pot folosi cu incredere rezultatele muncii celor 32 de angajati ce lucreaza in flux continuu. In concluzie, copiii au inteles ca apa trebuie sa fie cat mai curat pastrata, iar ei nu sunt prea mici sa contribuie la activitatile ecologice care vizeaza si acest aspect.
Activitati educative la Scoala Cosniciu de Jos
Articole
Zi cu emoții: Azi aflăm dacă intrăm de tot în Schengen de la 1 ianuarie 2025
Aflăm astăzi dacă România intră și terestru în Spațiul Schengen, de la 1 ianuarie 2025. Decizia de ridicare a verificărilor la frontierele terestre Schengen pentru Bulgaria și România este primul punct pe ordinea de zi a Consiliului UE pentru Justiție și Afaceri Interne. În prezent, România este inclusă în Spațiul Schengen doar maritim și aerian. Săptămâna trecută, guvernul olandez a anunțat că va susține cele două țări în acest demers. În ceea ce privește aderarea României la…
Mai mult...465 de parlamentari vor legifera în următorii patru ani. Cei mai mulți, aleși în București
Parlamentul României va fi format, în mandatul 2024-2028, din 331 deputați și 134 de senatori. Județul Sălaj are șase mandate de parlamentari. La nivel național, cea mai mare reprezentativitate o au locuitorii Capitalei, cu 42 de demnitari. Cel mai mic număr de parlamentari au județele Giurgiu și Ialomița – câte cinci parlamentari fiecare. Sălajul a trimis în Parlament patru deputați și doi senatori. Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat rezultatul final al alegerilor parlamentare care au avut…
Mai mult...