Pana la 1 martie, Ministerul Educatiei trebuie sa confirme valoarea taxei pe care candidatii la bacalaureat o vor scoate din buzunar daca sunt la a treia incercare, fiind respinsi de cel putin doua ori, potrivit informatiilor furnizate de Marcel Lucaciu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj. „Anul trecut taxa a fost in valoare de 230 de lei. Cu siguranta si in acest an, cei in cauza vor avea de achitat o anumita taxa, dar pana la ora actuala nu am primit nicio nota informativa de la minister in acest sens”, a precizat Lucaciu. Taxa este valabila si pentru absolventii de liceu proveniti din invatamantul privat.
Inscrierea candidatilor pentru prima sesiune a bacalaureatului din acest an va avea loc in perioada 27-31 mai 2013. Calendarul probelor este dupa cum urmeaza: 10-12 iunie proba orala la limba si li-teratura romana, 12-14 iunie – proba orala pentru limba materna, 17-21 iunie evaluarea competentelor digitale respectiv in perioada 25-28 iunie proba de limba straina. Examenul de bac va continua cu probele scrise dupa cum urmeaza: 1 iulie limba si lite-ratura romana, 2 iulie – limba materna, 3 iulie – proba de profil, 5 iulie – proba la alegere specifica profilului. Rezultatele bacului vor fi afisate pe 8 iu-lie, zi in care candidatii ne-multumiti de notele obtinute vor putea depune contestatii, potrivit lui Marcel Lucaciu.
A treia incercare la bacalaureat costa pe putin 230 de lei
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...