Un bărbat de 34 de ani din Halmășd a fost reținut de polițiștii din Șimleu Silvaniei pentru însușirea bunului găsit și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Luni seara, bărbatul reținut a găsit un portmoneu pe o stradă din Șimleu Silvaniei. În portmoneu erau documente de identitate și carduri bancare, bunurile unui bărbat de 35 de ani, din Jibou.

Marți, 17 septembrie, bărbatul s-a apucat de shopping cu unul din cardurile din portmoneu și a efectuat mai multe tranzacții.

Bărbatul a fost identificat de polițiștii din Șimleu în aceeași zi și, în urma administrării probatoriului, au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de bărbat. Acesta va ajunge și în fața unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

”Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului de 34 de ani. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, informează IPJ Sălaj.