O strategie pentru siguranta circulatiei 2020, lansata de CNAIR, cuprinde proiecte-pilot de "drumuri muzicale" , in speranta ca soferii vor mai reduce viteza pe drumuri si nici nu vor mai adormi la volan.
Primul astfel de proiect muzical urmeaza sa fie implementat pe autostrada Bucuresti – Pitesti.
De anul acesta vor aparea primele drumuri muzicale din Romania. Ideea este aplicata deja in Ungaria, Danemarca, SUA sau Coreea de Sud pentru a preveni accidentele rutiere.
Conducerea Companiei Naţionale de Drumuri s-a gandit si la ce melodii sa cante pe sosele. Astfel, cei care merg cu viteza legala vor auzi partituri compuse si cantate de Dan Spataru – Drumurile noastre, sau de George Enescu – Ciocarlia.
Cum va functiona drumul care canta:
"Sunt niste marcaje transversale, rezonatoare, care se vor realiza la anumite distante, in grupuri de un numar de linii, astfel ca se transforma hertzii in sunete muzicale. Ca sa poti sa asculti melodia in caroserie, in masina, trebuie sa respecti o anumita viteza. Viteza care este impusa pe indicatoare. Cine nu respecta viteza nu va putea auzi muzica, pentru ca muzica se distorsioneaza si nu auzi melodia. Astfel ii facem pe conducatori sa respecte viteza ca sa nu mai produca accidente rutiere", a explicat Flavius Pavel, director in CNAIR, pentru Digi24.
"Primul sector la care ne-am gandit va fi pe A1, la capatul spre Pitesti. In acest an va fi implementat", a mai precizat managerul CNAIR.
Oficialii CNAIR spun ca drumurile muzicale nu vor costa suplimentar.
Chiar daca nu avem autostrazi, vom avea drumuri muzicale.
Drumuri muzicale in Romania. Mai sigure prin…cantec
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...