Vorbim aici, de pe inaltimea unor realizari trecute, in zona unor sporturi "interzise" in Zalau.
Admitem ca, in Salaj, sahul, exponent major al gandirii umane este practicat la nivel de cafenele, distractii sau intalniri intre prieteni. Mai admitem ca, rar, in scoli au loc intreceri de sah. Apoi, admitem ca, in ultimii 20 de ani, nimic nu s-a facut pentru revigorarea sportului mintii! Desi , la un moment dat, unele persoane au "cochetat" cu "organizarea" unor turnee de sah!
Admitem ca, in Salaj, popicele, altadata un sport muncitoresc, este la rang de "sport antic", necunoscut, nevazut!
Nu putem trece cu vederea faptul ca tirul cu arcul, in zona Salaj, este sinonim cu "razboiul amazoanelor", fara inceput si fara sfarsit!
Sa nu mai vorbim de inot, hochei sau golf!
Putem spune ca, ganduri pozitive au fost, fapte pozitive nu au existat!
Daca se continua cu aceasta optica, nu putem da vina decat pe insasi specia umana existenta azi, lipsa ideilor, lipsa sperantei ca se poate castiga ceva si din aceste "sporturi interzise"!
In asteptarea unor vremuri mai bune in fotbal, nu putem decat trage un semnal de alarma si-n acest caz. De ce? Copiii multor parinti, iubitori si practicanti de fotbal, in Salaj, in lipsa unor proiecte de la oameni interesati sau comunitati, vor sfarsi prin a abandona, lipsa unui viitor in domeniu fiind cauza principala!
In speranta ca "sporturile interzise" vor fi cat mai putine in Salaj, s-auzim numai de bine!
Sporturi interzise!
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...