Oficialitati judetene si locale, militari, reprezentanti ai institutiilor deconcentrate si cativa zalauani s-au aflat ieri, pe platoul din fata Prefecturii, pentru a marca Ziua Imnului National al Romaniei, sarbatoare legiferata de Parlamentul Romaniei in urma cu 11 ani. Cu acest prilej s-a oficiat o ceremonie religioasa, apoi trupele de la Zalau a Ministerului Apararii si a Ministerului Administratiei si Internelor au intonat imnul Romaniei si a avut loc parada militara. La eveniment a participat Fanfara Promenada a Primariei Zalau. Primarul urbei de la poalele Mesesului, Radu Capilnasiu le-a dorit zalauanilor „sa-si pastreze demnitatea de roman”, a apreciat ca „putine lucruri exemplifica atat de bine coeziunea unei natiuni ca atitudinea fata de imn” si ca „este momentul sa fim mandri de apartenenta noastra”. La istoria, mesajul patriotic si national al imnului a facut referire, in alocutiunea sa si prefectul Salajului, Ionel Ciunt, care a le-a urat ani multi salajenilor. „Fiecare stat a planetei noastre isi are simbolurile lui nationale. Constitutia noastra consfinteste drapelul, stema, sigiliul de stat si imnul. Mesajul imnului national, care isi are originea in poezia „Un rasunet” a lui Andrei Muresanu, a insufletit, de-a lungul timpului, adunarile celor care luptau pentru libertatea natiunii. Jumatate de secol a fost interzis de regimul totalitar, dar a fost cantat, in 1987, la Brasov si in decembrie 1989″, a reiterat Ionel Ciunt.
Parada, de Ziua Imnului
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...