Fermierii care detin suprafete de pana la 30 de hectare inclusiv vor primi 177 de euro la hectar. Ce va sari de aceasta limita, de 30 de hectare, va fi subventionat doar cu 150 de euro la hectar. Totul ar urma sa debuteze in anul 2015, atunci cand creste sprijinul european si scade ajutorul national de tranzitie. ^Exista un acord la care cred eu ca am ajuns astazi, de principiu, si anume acela ca fermierii care au suprafete de pana la 30 de hectare sa poata primi un sprijin mai mare decat fermierii care au, sa spunem, 10.000 de hectare, 20.000 de hectare sau 30.000 de hectare. Concret, pentru anul 2015, atunci cand va creste sprijinul european si va scadea ajutorul national de tranzitie, sprijinul calculat astazi, la o prima discutie, ar urma sa fie in cuantum de 177 de euro la hectar pentru suprafete de pana la 30 de hectare. Pentru suprafetele mai mari, fermierii ar urma sa primeasca 150 de euro la hectar. Este un sprijin in crestere. Diferenta va fi, in primul an – 2015, de 27 de euro^, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la intalnirea cu reprezentantii tuturor asociatiilor, organizatiilor si patronatelor din sectorul vegetal, zootehnic si industrie alimentara, pe tema alocarilor financiare prevazute de noua Politica Agricola Comuna (PAC). Majoritatea fermierilor au agreat aceasta varianta.
Fermierii au fost de acord cu subventia de 177 de euro la hectar
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...