Liderii Fundatiei Miscarea Populara (F.M.P.) au fost la Zalau saptamana trecuta sa anunte ca si-au infintat filiala in Salaj. In prezenta lui Daniel Funeriu si a lui Cristian Diaconescu, lideri marcanti ai fundatiei, presedintele Miscarii Populare, Marian Preda, a prezentat la conferinta organizata la Complexul Severus, si primul nucleu al filialei salajene. Dintre cei cinci membri ai F.M.P Salaj, care sunt administratorul firmei Vidalis, Elena Veronica Stanca, dr. Mihai Iacob, economist-farmacist Antonica Filip, inginer Marta Bodea si studenta Ana Maria David, Lia Stanca a fost aleasa miercuri coordonatorul filialei Salaj. Ieri, liderul FMP filiala Salaj a raspuns in exclusivitate pentru Graiul Salajului la cateva intrebari pentru a lamuri scopurile fundatiei si atributiile functiei sale.

Interviu cu Lia Stanca, coordonatorul Miscarii Populare in Salaj

Reporter: Ati fost desemnata coordonator al Fundatiei Miscarea Populara. Care sunt considerentele pentru care ati fost aleasa in aceasta pozitie?
Lia Stanca: Desemnarea mea ca si coordonator a filialei Salaj al Fundatiei Miscarea Populara s-a facut in urma procedurii de selectie din randul persoanelor care au aderat la Miscarea Populara tinand cont de anumite criterii. (n.r. – referire la disponibilitate, persoana integra, compatibilitate cu valorile de centru dreapta, criterii enuntate pe site-ul fundatiei)
R: Care sunt scopurile fundatiei?
L.S: Constat ca abia dupa 23 de ani de democratie gandim si noi un alt sistem si un nou mod de a face politica. Crearea unei fundatii cu scopul de a genera un partid politic care sa identifice probleme si sa promoveze idei de jos in sus este ceva nou, binevenit.
R: Din ce a declarat Marian Preda la Zalau, reiese ca fundatia isi propune sa genereze un partid politic si ca s-au strans 50.000 de semnaturi in aceasta privinta. Este unul din scopurile filialei salajene sa stranga semnaturi pentru acest partid si sa caute oameni pentru viitoarea formatiune politica?
L.S: Unul din obiectivele F.M.P este acesta, de a genera un partid, iar structurilor de la nivel local ne revine sarcina de a identifica persoane cu competente pentru a conduce si forma P.M.P (n.r. Partidul Miscarea Populara) la nivel local. Procesul de strangere de semnaturi s-a incheiat la nivelul judetului nostru, listele cu semnaturi fiind trimise la Bucuresti.
R: In cazul in care vi se va cere sa faceti parte din viitorul partid, veti accepta?
L.S: Este cunoscut faptul ca membrii fundatiei nu vor avea si calitatea de membri ai viitorului partid. Eu sunt si doresc sa raman membru doar al fundatiei.
R: Ce asteptari aveti de la Fundatia Miscarea Populara, ce va realiza ea la modul concret in Salaj?
L.S: Asteptarile sunt mari, nu numai ale mele, cat si ale tuturor membrilor si simpatizantilor F.M.P. La nivel de judet avem ca obiectiv atragerea a cat mai multi oameni cu competente demonstrate care sa identifice, selecteze si promoveze solutii optime precum si oameni capabili sa le aplice.
R: Sunteti un om de afaceri de succes. Se imbina afacerile cu scopurile fundatiei?
L.S: Multumesc pentru apreciere, dar reusita mea in domeniul in care activez de peste 15 ani se datoreaza si echipei de oameni competenti din jurul meu. Sunt convinsa ca si in cadrul fundatiei echipa va conta foarte mult. In masura in care vom reusi sa atragem cat mai multi oameni valorosi in jurul acestui nucleu, oamenii care s-au saturat sa-si exprime nemultumirile doar cu diverse ocazii si vor sa schimbe ceva, sunt invitati sa se alature acestui proiect.
R: Unde va fi situat sediul Fundatiei Miscarea Populara in Zalau?
L.S: Suntem in discutii pentru inchirierea unui spatiu in zona centrala a orasului. Pentru inceput, cei care doresc inscrierea sau aflarea mai multor informatii despre fundatie ne pot contacta pe adresa de e-mail: office@vidalis.ro.

Fundatia Miscarea Populara va genera un partid cu care va participa la alegerile europarlamentare, sustinea Marian Preda saptamana trecuta, cand a fost la Zalau. Acest lucru nu este o surpriza, pentru ca era evident inca de la inceput de cand Traian Basescu a anuntat ca va infiinta o fundatie cu valori de centru-dreapta, ca ori se va transforma intr-un partid, ori va crea un alt partid cu care sa ajunga in Parlament. Fundatia a fost o nisa prin care sa isi genereze ulterior un partid cu aceleasi valori. Membrii viitorului partid vor fi cel mai probabil politicieni din partidele cu care fundatia impartaseste aceleasi idei, sau oameni nou intrati in politica. Liderul fundatiei nu exclude pe viitor ca noul partid sa se uneasca cu celelate partide de centru-dreapta intr-o alianta cu care ar putea sa ajunga la putere. Amintim ca Traian Basescu, care la anul va ceda scaunul de presedinte al Romaniei, a anuntat ca se va retrage de pe scena politica, ^obosit^ de neajunsurile Guvernarii actuale. Retragere de pe scena politica inseamna oare implicarea in activitatea fundatiei Miscarea Populara si, cu putin noroc in crearea unei drepte, o conducere mai mult sau mai putin din umbra a acestei drepte politice?