Zice o vorba din popor ca pruncul cu doua moase ramane cu buricul netaiat. Insa aceasta sintagma nu se preteaza numai la nou nascutul ghinionist; ea isi are corespondent chiar si-n infrastructura rutiera. De pilda, la intrarea in orasul Jibou dinspre Creaca exista un tronson de drum pe care nimeni nu doreste sa si-l revendice. Calea rutiera in lungime de vreo 800 de metri trece peste Valea Agrijului si se deruleaza de la fosta Fabrica de betoane pana la intersectia cu drumul natonal 1 H. Fiindca trece pe langa doua case, un teren sportiv si un depozit de materialel recuperabile, cei de la Drumuri judetene sustin ca este strada a orasului Jibou. Primaria orasului Jibou sustine ca respectiva portiune de drum pana la intersectia cu DN 1H ar fi inclusa in drumul judetean 108 A, care se afla in reabilitare. Drumul judetean 108 A a fost intr-adevar asfaltat pana la intrarea in Jibou. Si drumul national 1H a fost asfaltat pana la intersectie, numai pe segmentul de drum dintre 108 A si 1 H nu se incumeta nimeni sa puna o lopata de asfalt. Gropile sunt adanci si dese si situate in asa fel incat, daca se intalnesc doua autovehicule, unul trebuie sa opreasca pentru a nu-si „mutila” telescoapele in haurile din asfalt. E unul dintre cele mai impracticabile drumuri din Salaj pe care mi-a fost dat sa circul. Pe aici trec zilnic sute de autovehicule spre Parcul industrial al Jiboului. Si ne miram ca ne ocolesc investitorii!?
Zeci de gropi ale nimanui, pe drumul nimanui
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...