Ministerul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice anunta, printr-un comunicat de presa dat ieri, ca valoarea nominala a tichetului de masa si a tichetelor de creta. Mariana Campeanu, ministrul muncii, a aprobat marti, prin ordin, majorarea prin indexare a va-lorii tichetului de masa de la 9 lei la 9,35 lei, precum si a valorii sumei lunare care poate fi acordata de angajatori sub forma tichetelor de cresa, de la 400 la 420 de lei. Valoarea unui tichet se stabileste in functie de evolutia preturilor de consum la marfurile alimentare. Pentru indexarea unui tichet de creta se ia in considerare evolutia indicelui lunar al preturilor de consum total. Conform OUG 121/2011, indexarea tichetelor de masa si a celor de cresa se poate face semestrial, pe baza datelor furnizate de INS in ceea ce priveste evolutia la preturile alimentare, respectiv, indicele inflatiei.
Deputatul clujean Petru Calian, membru in comisia de buget – finante spunea in no-iembrie, anul trecut, ca un tichet in valoare de 9 lei nu poate asigura un nivel optim de nutritie si o soma pe Mariana Campeanu sa dea un ordin prin care sa dispuna majorarea valorii unui tichet la 15 lei, aceasta fiind valoarea reala a unei mese zilnice. Valoarea indexata a tichetelor de masa de la noi din tara este una dintre cele mai scazute din Europa, conform unui studiu al Institutului de Economie Nationala al Academiei Romane.
Guvernul da 35 de bani in plus la un tichet de masa
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...