De catva vreme incoace, romanii, inainte de a sta la masa, mai intai se aseaza in fata televizorului si cu telecomanda in mana trec in revista toate posturile posibile, mai putin cele specializate in muzica, pentru a afla ce mai trebuie sa arunce din congelator, ba chiar si din oale. Asta din cauza adevaratei isterii create in jurul produselor alimentare. De la o zi la alta se da publicitatii cate un produs alimentar care nu este bun de pus in farfurie. Legume, mezeluri cu urme de carne de cal, lapte, branza, macrou, fructe, dulciuri. Nebunia produselor falsificate nu este insa de ieri, de azi. E de ani buni, fara ca nimeni, la vremea respectiva sa ia cu adevarat masurile care s-ar fi impus ca aceasta situatie sa nu fie scapata din mana. Din pacate, realitatea a demonstrat ca, pentru a se face unii si altii cu bani, cum se intampla adesea, nici un aliment nu mai este natural. Iar ca produsele sa ia ochii potentialilor cumparatori, fie ca e vorba de legume, fructe sau carnaria din galantare, acestea au ajuns sa fie fardate cu chimicale. Asa se face ca nu de putine ori, rosiile sau ardeii care aratau in piata sau la magazin ca trase in poza, acasa constati ca toate au gust de cauciuc, iar mezelurile de apa cu sare. Si atunci, ne mai miram de ce nu suntem sanatosi?! Nu cumva, oare si aceste „alerte” au in spate tot un fel de strategii bine dirijate, de promovare sau scoatere de pe piata a unora sau a altora dintre produse, asa cum, de altfel, s-a mai intamplat. Daca nu suntem siguri pe firele de patrunjel, de marar ori de ceapa verde, indicat e sa ne intoarcem la urzici. Sunt ieftine, le gasim pe toate drumurile, pe roate gardurile si contin si mult fier.
Isteria alertelor
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...