De catva vreme incoace, romanii, inainte de a sta la masa, mai intai se aseaza in fata televizorului si cu telecomanda in mana trec in revista toate posturile posibile, mai putin cele specializate in muzica, pentru a afla ce mai trebuie sa arunce din congelator, ba chiar si din oale. Asta din cauza adevaratei isterii create in jurul produselor alimentare. De la o zi la alta se da publicitatii cate un produs alimentar care nu este bun de pus in farfurie. Legume, mezeluri cu urme de carne de cal, lapte, branza, macrou, fructe, dulciuri. Nebunia produselor falsificate nu este insa de ieri, de azi. E de ani buni, fara ca nimeni, la vremea respectiva sa ia cu adevarat masurile care s-ar fi impus ca aceasta situatie sa nu fie scapata din mana. Din pacate, realitatea a demonstrat ca, pentru a se face unii si altii cu bani, cum se intampla adesea, nici un aliment nu mai este natural. Iar ca produsele sa ia ochii potentialilor cumparatori, fie ca e vorba de legume, fructe sau carnaria din galantare, acestea au ajuns sa fie fardate cu chimicale. Asa se face ca nu de putine ori, rosiile sau ardeii care aratau in piata sau la magazin ca trase in poza, acasa constati ca toate au gust de cauciuc, iar mezelurile de apa cu sare. Si atunci, ne mai miram de ce nu suntem sanatosi?! Nu cumva, oare si aceste „alerte” au in spate tot un fel de strategii bine dirijate, de promovare sau scoatere de pe piata a unora sau a altora dintre produse, asa cum, de altfel, s-a mai intamplat. Daca nu suntem siguri pe firele de patrunjel, de marar ori de ceapa verde, indicat e sa ne intoarcem la urzici. Sunt ieftine, le gasim pe toate drumurile, pe roate gardurile si contin si mult fier.