Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman (UDMR), amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru impunerea cunoasterii limbii maghiare ca si conditie de ocupare a postului de arhitect-sef al orasului, afirma: „cunoasterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminatorie” in acest municipiu. Declaratia primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman (UDMR), a fost facuta ieri in cadrul manifestarilor vizand arborarea unui drapel secuiesc de mari dimensiuni in centrului municipiului harghitean. Raduly Robert Kalman, fost deputat UDMR in Parlamentul Romaniei in perioada 1996-2000, si-a inceput discursul anuntand ca „in Miercurea Ciuc limba maghiara este obligatorie”. „Traim intr-o lume in care limba maghiara a devenit discriminatorie in Miercurea Ciuc. Astazi este ziua in care trebuie sa spunem clar: cunoasterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminatorie, ci obligatorie in Miercurea Ciuc, incepand de la prefect, corespondentii televiziunilor si radiourilor romanesti, toata lumea care traieste din impozitele secuilor trebuie sa ne cunoasca limba, limba noastra materna”, a afirmat Raduly Robert de pe scena improvizata in apropierea catargului drapelului secuiesc. El a spus ca, incepand din 28 octombrie 2008, dreapelul secuiesc flutura pe cladirea Primariei Mercurea Ciuc si ca el nu a deranjat pe nimeni pana acum, iar de atunci nici legile, normele sau hotararile nu s-au schimbat. „Doar prefectul, ministrul de Interne si cel al Apararii s-au schimbat si de cand au ajuns in functie a inceput sa ii deranjeze acest steag”, a continuat edilul. Un drapel secuiesc de dimensiuni mari a fost arborat ieri in centrul municipiului Miercurea Ciuc de catre reprezentantii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), ca simbol al dezideratului de obtinere a autonomiei teritoriale a tinutului Secuiesc.
Primarul din Miercurea Ciuc sustine ca in oras este obligatorie cunoasterea limbii maghiare
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...