Zeci de volunari ai Crucii Rosii s-au adunat vineri in Sala „Porolissum” a Consiliului Judetean pentru un curs interactiv de informare si educare. Scopul principal al proiectului „Formare de voluntari” l-a reprezentat instruirea celor nou intrati in randul voluntarilor salajeni de la Crucea Rosie. Novicii au aflat de la cei cu experienta ce inseamna Crucea Rosie, care sunt situatiile in care e nevoie de ajutorul voluntarilor, dar, cel mai important, ce inseamna sa fii voluntar, sa ai mentalitate de voluntar. Prin acest proiect, promotorii sai au urmarit promovarea muncii in echipa si a spiritului de voluntariat in randul tinerilor, sensibilizarea acestora si convingerea lor de a se implica in numar cat mai mare in actiunile Crucii Rosii. Participantii au vizionat un film despre formarea si evolutia Crucii Rosii, au discutat despre dezastrele naturale si cele provocate de om, consecintele acestora si felul in care pot fi ajutati cei afectati, s-a vorbit despre voluntariat, despre drepturile si obligatiile ce rezulta din aceasta calitate, iar la final, s-a facut o scurta recapitulare a cunostintelor acumulate, prin intrebari despre cele dezbatute. Noilor veniti in randul voluntarilor li s-au reamintit si principiile fundamentale in baza carora functioneaza Crucea Rosie: umanitate, impartialitate, neutralitate, independenta, voluntariat, unitate, uni-versalitate.
Crucea Rosie formeaza voluntari
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...