Sase din cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei au decis ieri ca referendumul organizat de USL pentru demiterea presedintelui Traian Basescu este invalid deoarece nu respecta legile in vigoare, si anume conditia participarii la urne a cel putin jumatate plus unu din romanii cu drept de vot. In momentul de fata putem spune orice. Avem un presedinte pe care romanii nu-l mai vor. Din cele 8,5 milioane de voturi inregistrate pe 29 iulie, 7,5 milioane au fost pentru demiterea lui Basescu. Suspendatul a fost reales presedinte in 2009 cu 5,3 milioane de voturi. Legitimitate nu mai are, e clar. Pe de alta parte, era injust sa nu functioneze dreptul intr-un stat democratic. O alta decizie a Curtii Constitutionale s-ar fi plasat in afara legii. De la momentul votului in ziua referendumului, intreaga clasa politica a perpetuat climatul din campania electorala pentru a-si impune punctul de vedere, fie pentru a confirma demiterea lui Traian Basescu, fie pentru a-l mentine in fruntea statului. Criza politica a inceput insa odata cu momentul suspendarii. Marea uniune dintre PSD si PNL s-a dovedit a fi un „papagal” care a cazut cel mai important examen de la preluarea puterii in tara. USL nu a fost capabila sa inventarieze alegatorii inainte de a demara procedura suspendarii si a incercat sa schimbe regulile in timpul jocului si dupa terminarea aceastuia. Si Basescu este tot un „papagal”. A vrut razboi cu USL, iar atunci cand si-a dat seama ca va pierde s-a ascuns in casa, alaturi de sustinatorii sai, si nu au iesit la vot pentru a nu fi cvorum. Din tot acest razboi am avut de pierdut noi, oamenii simpli, care am simtit la facturi ce inseamna o criza politica si un maxim istoric atins de euro in raport cu leul.
Avem un presedinte pe care nu-l vrem si un guvern asijderea
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...