Citeam zilele trecute in presa ca niste minti luminate, adica niste cercetatori straini, au descoperit un nou medicament care face minuni. Este vorba despre un medicament care poate opri alcoolul sa provoace ameteala care ii face pe oameni sa-si piarda controlul. M-am gandit atunci ca testele cu acest medicament minune s-ar putea aplica si pe plaiuri mioritice. Dar nu in cazul celor care confunda licorile bahice cu sucurile de fructe inainte de a se urca la volan, ci in cazul celor cazuti in betia puterii. Nu de alta, dar realitatea a demonstrat ca pentru unii dintre semenii nostri, in mod special pentru cei cu functii, puterea a devenit un viciu. Ei au cazut deja in patima ei refuzand orice remediu. E grav atunci cand se urca puterea sau functia la cap, gandirea si imaginea fiind adesea deformate. Ultimii ani au demonstrat ca, intr-adevar, asa se si intampla, fiind destule cazurile in care o serie de conjudeteni de-ai nostri, initial oameni obisnuiti, dupa ce le-au fost oferite functii platite bine, nu gluma, s-au transformat in stana de piatra cu ochelari de cal. Mai grav a fost insa ca oricat de urata era in fapt realitatea, imbatati de putere, cei in cauza o vedeau extrem de frumoasa. Realitatea, cea adevarata, nu cea deformata de betia puterii, a aratat ca niciodata nu trebuie sa spui niciodata, in ceea ce priveste o functie, mai ales cand aceasta iti este data pentru un anumit numar de zile. Salajul este condus de aceeasi elita care se invarte de 20 de ani pe functii, oameni care isi impart intre ei influenta dupa ce i-au convins pe alegatori sa puna stampila pe siglele partidelor lor. Vin iar alegeri. Ar fi bine sa votam cu grija, ca medicamentul minune inca nu exista.
Medicamentul miraculos
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...