Elevii salajeni care provin din familii defavorizate vor primi si in anul scolar 2012-2013 rechizite din partea Ministerului Educatiei. Banii pentru achizitionarea rechizitelor au sosit deja in vistieria Inspectoratului Scolar Judetean, dupa cum a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizata la sediul institutiei, Ioan Abrudan, inspectorul scolar general. Abrudan spune ca invatamantul din Salaj a primit fonduri de aproape doua miliarde de lei vechi pentru achizitionarea rechizitelor pentru cei 9.100 de copii care frecventeaza scoala si care provin din familii sarace, din totalul de aproximativ 40.000 de elevi. Fiecare copil din ciclul primar de invatamant va primi rechizite in valoare de 25 de lei, iar elevii din ciclul gimnazial vor primi rechizite in valoare de 30 de lei. Principalele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca copiii astfel incat sa primeasca rechizite de la stat frecventarea invatamantului de stat, primar si gimnazial, iar familiile din care provin sa aiba un venit pe membru de familie – in luna iulie, luata ca luna de referinta – de maxim jumatate din salariul de baza minim brut pe tara, asta insemnand 350 de lei. La inceputul anului scolar 2011-2012, in Salaj au fost impartite pachete cu rechizite pentru 10.025 de elevi. In anul scolar urmator numarul elevilor care primesc rechizite gratuit s-a redus cu 925 de elevi.
Un sfert dintre elevii salajeni nu isi permit rechizite
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...