Distractie campeneasca la Pensiunea Randra din Simleul Silvaniei. Ziua Muncii a fost cinstita prin joc si voie buna. Ioan Mocan a inaugurat prima editie a Serbarilor Pensiunii Randra. Cateva mii de simleuani, sub un soare dogoritor, au cantat, dansat si au mancat din bunatati pregatite de bucataresele pensiunii. Copiii au zburdat pe colinele acoperite de gazon din jurul pensiunii. Cine nu a rezistat sub razele insistente ale soarelui, s-a putut retrage la o bere rece in paduricea de pe malul lacului. In cele din urma, mai toti au fost tentati sa iasa la joc, in acordurile unor voci ale muzicii populare romanesti din zona Ardealului. Rand pe rand, solisti din Salaj, Bihor si Maramures i-au indemnat pe oameni la hora. Nimeni nu a stat pe margine. Un spectacol total care a inceput la pranz si s-a terminat noaptea tarziu. Toti au plecat cu zambetul pe buze dupa o zi de distratie romaneasca. Ioan Mocan a stat permanent printre oameni, intampinandu-i in pragul autobuzelor care i-au adus pe simleuani la Pensiunea Randra. Patronul pensiunii, cunoscut ca un om popular, s-a plimbat printre mese si a stat de vorba cu fiecare in parte. Cu aceasta ocazie am aflat ca Ioan Mocan si-a lansat candidatura ca independent la Primaria Simleu, sustinand ca orasul Simleu Silvaniei merita mai mult. El ne-a declarat ca „fiind un om dintre oameni, pentru oameni, a dorit sa candideze independent si nu sub sigla unui partid”.
Serbare campeneasca la Pensiunea Randra, de 1Mai
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...