Suedezii au dat unda verde la sase producatori salajeni pentru ca preparatele lor sa intre in gastronomia turistica.
Sase mici producatori de preparate traditionale au fost selectati de catre consiliul Judetean pentru a fi evaluati de partenerii suedezi in cadrul proiectului de schimb de bune practici “Gastur – promovarea gastronomiei locale”. Marti si miercuri, partenerii suedezi i-au vizitat pe cei sase producatori salajeni, pentru a vedea care sunt ideile lor pentru dezvoltarea propriilor afaceri ca produs turistic. Potrivit Alinei Salajan, responsabilul proiectului din partea Consiliului Judetean, s-a creat o baza de date cu 40 de mici firme care se ocupa cu produse traditionale, din care au fost selectate sase pentru aceasta etapa a proiectului. Evaluarile suederilor au avut loc la SC Spumante Silvania SA pentru sampanie, la ferma familiala Petru Dura pentru produse din lapte de vaca, la SC Vala Barcaului SRL pentru produse apicole, la SC Siciliana SRL pentru produse traditionale din carne, la SC Prodcom Oblio SRL pentru produse traditionale de patiserie si la ferma familiala Ghiurutan pentru produse din lapte de capra. Suedezii s-au aratat etuziasmati ca aici, in judetul nostru, mestesugurile si metodele de producere a produselor gastronomice s-au conservat si se poate exploata acest lucru si din punct de vedere turistic.