Cultura mare
Se incepe procurarea de imputuri necesare campaniei de primavara (ingrasaminte chimice, seminte, pesticide). Pentru cultura mare se se executa reparatiile la masinile si uneltele agricole, in ordinea in care acestea se vor folosi in campaniile agricole. In camp se efectueaza controlul semanaturilor de toamna (din 15 in 15 zile) iar in situatiile deosebite (ger puternic, crusta de gheata, polei) contolul se face si mai des. In functie de cele constatate se iau masuri de spargere a crustei de gheata, inlaturarea poleiului. cand exista posibilitatea de irigare, daca toamna si iarna nu au fost precipitatii se fac udari de aprovizionare. In locurile de depozitare a produselor (magazii, patule, silozuri) se face controlul produselor depozitate si se iau masuri de corectie a eventualelor nereguli.
Legumicultura
Se definitiveaza planul de culturi pentru anul curent. Se trimit probe la analiza din semintele destinate a fi semanate in rasad-nite in epoca intai de insamantari de primavara. Se repara tot inventarul si se dezinfecteaza, procurandu-se sau confectionan-du-se inventarul care lipseste. Se continua cernerea si dezinfecta-rea pamantului de telina, a mranitei si se preseaza nisipul in vederea alcatuirii amestecului de pamant pentru rasaduri si culturi fortate. Incepe instalarea rasad-nitelor si se face semanatul pentru obtinerea rasadurilor necesare la culturile fortate. In sera se face plantatul tomatelor si ardeiului pentru cultura fortata. Se seama-na si conopida timpurie in perioada optima (10 – 30 ianuarie)
Pomicultura
Aprovizionarea din timp cu pesticide eficiente si autorizate. Efectuarea tratamentelor de iarna cu solutii clasice (zeama bordeleza, zeama sulfocalcica, uleiuri minerale) Urmarirea si prevenirea atacului rozatoarelor din livada. Efectuarea taierilor de fructificare la speciile semintoase, daca timpul permite.
Viticultura
Lucrari de aprovizionare si organizarea campaniei viticole de primavara. Desfundarea terenului (daca solul nu este inghetat) in cazul infiintarii plantatiilor de vii. Fertilizarea organica de baza. Taieri in uscat in ferestrele iernii la viile pe rod, in zona de cultura neprotejata, unde vitele conduse pe tulpini ierneaza doar musuroite. In sectorul de pepiniere se controleaza saptamanal conditiile in care se pastreaza materialul saditor (vite altoite, coarde de altoi, butasi portaltoi.