Stim ca norocul si-l face omul. Convingerea asta impamantenita mai ales in randul oamenilor intreprinzatori, a celor care nu cred in oracole, in astrologie, nu merg la ghicitoare si, in general, se bazeaza doar pe inteligenta si munca lor pentru a razbi se clatina in urma deciziei luate la sfarsitul saptamanii trecute de liderii zonei euro la Bruxelles. A fost o decizie prin care Greciei i s-au sters 100 de miliarde de euro din datorie. Cele trei Moirae (ursitoarele mitologiei grecesti) au fost darnice cu poporul pe a carei mostenire culturala in general si gandire filozofica in special s-a cladit Europa. Nu este pentru prima data cand poporul vicleanului Odiseu se bucura de clementa din partea creditorilor. Mai putin darnice, ursitoarele noastre ne-au pregatit un destin plin de greutati. Mereu aspiram spre mai bine. Ne straduim, ne zbatem, speram si totusi nu ni se intampla. Poate nu muncim destul? Asta ni se reproseaza, asa ni se explica. Muncesc cumva grecii mai mult decat noi? Parca suntem blestemati: cand cu greu reusim totusi sa atingem un obiectiv, sa intram intr-o organizatie de la care avem speranta binelui, nu trece multa vreme si numita organizatie isi pierde importanta sau se dezintegreaza. Acum se vorbeste de posibila dezintegrare a Uniunii Europene, de un posibil declin. Marea Britanie, dar si Ungaria, fac intrebari catre popoarele lor in sensul iesirii din Uniune, de pilda. Si cand spun declin al Uniunii Europene ma refer si la renuntarea in fapt la principiul egalitatii intre membri UE. Ceea ce se intampla acum nu au decis toti membri Uniunii, nici toti membri zonei euro, ci Franta si Germania.Soarta, domnilor, soarta.
Soarta, domnilor, soarta
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...