La Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Zalău va fi amenajat un laborator STEM unde copiii vor fi încurajați să exploreze și să investigheze mediul înconjurător. Proiectul „Spațiul Viitorului” inițiat de Grădinița 1 este posibil grație perfecționării cadrelor didactice printr-un parteneriat cu Tenaris Silcotub.
Cu ajutorul specialiștilor multinaționalei, 21 de cadre didactice din cadrul unității de învățământ preșcolar au urmat un program de formare în cadrul căruia au învățat să aplice conținutul programului STEM, elaborat de partenerul privat și adaptat învățământului preșcolar ”Școală după școală – bune practici pentru comunitate”.
”Grădinița cu P.P. Nr. 1 Zalău a inițiat proiectul <Spațiul Viitorului> în parteneriat cu Tenaris Silcotub, în vederea abordării activităților STEM în învățământul preșcolar. Obiectivul central al proiectului îl reprezintă amenajarea unui Laborator STEM, în care preșcolarii vor fi încurajați, prin activități experimentale, să exploreze și să investigheze mediul înconjurător. Prima activitate din cadrul proiectului a constat în desfășurarea unui program de formare a cadrelor didactice din unitate, pentru aplicarea la grupă a conținutului STEM, elaborat de către Tenaris Silcotub pentru învățământul preșcolar și pentru Grădinița cu P.P. Nr. 1 Zalău. Mulțumim partenerilor noștri pentru implicarea și susținerea inițiativelor educative ale cadrelor didactice, de a furniza servicii educaționale de calitate, într-un mediu stimulativ și modern!”, a precizat Alina Monica Maxim, directorul grădiniței.
Reprezentanții multinaționalei spun că prin acest program a ajuns la a patra ediție – ”Școală după școală – bune practici pentru comunitate” – prin care doresc să încurajeze și să susțină inițiativele comunității cu impact în viețile celor mici.
”STEMtuziasmul se răspândește cu rapiditate în comunitatea de cadre didactice din Zalău. Am pregătit primul nostru conținut STEM adaptat învățământului preșcolar alături de Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din Zalău. 21 de educatoare au avut parte în cadrul celei de a patra ediții a programului nostru de 6 activități experimentale pe care le vor aplica împreună cu copiii de la grupă până la finalul anului școlar 2021/2022. De asemenea, am discutat despre nevoile plantelor și animalelor cu ajutorul imaginilor macro prin lupă, am prezentat machete ale unui habitat funcțional și am organizat degustări în laboratorul STEM pe care grădinița îl pregătește pentru preșcolari. Încurajăm investigarea științifică și salutăm inițiativele comunității pentru un impact cât mai mare în viețile celor mici!”, spun reprezentanții multinaționalei.