Subvenţii directe mai mari pentru fermierii romani
Producătorii romani vor putea să se organizeze mai eficient şi implicit să-şi pună in valoare produsele pe care le comercializează a spus comisarul european pentru agricultură Decian Cioloş, care a explicat beneficiile de care se vor putea bucura agricultorii autohtoni, din 2013, data la care va fi reformată politica agricolă comună. Comisarul Cioloş spune că agricultura romanească are potenţial, dar mai sunt necesare măsuri in acest sector vital al economiei romaneşti. Viitoarea politică agricolă comună ar urma să le aducă fermierilor romani şi subvenţii directe mai mari, asigură Dacian Cioloş. El mai spune că la nivel comunitar se impune o armonizare a acestor subvenţii in contextul in care in prezent există diferenţe foarte mari de la o ţară la alta.

Stoparea corupţiei din zona fondurilor structurale
La intalnirea de la Cotroceni cu membri ai arcului guvernamental, preşedintele Traian Băsescu a făcut propunerea ca de fondurile structurale, de trunchiul lor comun să se ocupe o entitate in subordinea premierului. Este vorba despre o entitate de tip agenţie, care să se afle in subordinea premierului şi să preia atribuţiile pe care le are in momentul de faţă organismul din subordinea Ministerului de Finanţe. S-a mai propus ca evaluările să fie făcute de un corp de evaluatori cărora dosarele să le fie inaintate in mod aleator, pentru că la oractuală cea mai mare corupţie din Romania este aici, in zona fondurilor structurale şi această corupţie pleacă din momentul evaluării şi merge mai departe pană in zona de finalitate. Seful statului şi ceilalţi participanţi la discuţie au fost de acord că trebuie stopată corupţia din zona fondurilor structurale. Ce frumos sună!

Creşterea preţurilor la produsele agroalimentare este nejustificată
Creşterea preţurilor la produsele agroalimentare este nejustificată şi artificială, iar procesatorii şi cei care comercializează alimente absorb profiturile din sistem, in defavoarea producătorilor de materii prime şi a consumatorilor, consideră ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Multe din disfuncţionalităţile pieţei ii defavorizează in principal pe producătorii agricoli de materii prime şi pe consumator, intimp ce procesatorii şi cei care comercializează produse agroalimentare absorb profiturile din sistem, se arată intr-un comunicat transmis de Ministerul Agriculturii.