Oamenii străzii vin la redacţia Graiul Sălajului cu speranţa că vor scăpa de umilinţa şi bătăile incasate de la poliţiştii comunitari.
Dotat cu cătuşe, spray lacrimogen sau tonfă, poliţistul comunitar din Zalău işi face de cap, susţin oamenii străzii. Tot mai mulţi oameni amăraţi s-au prezentat la noi la redacţie să facă publice abuzurile la care sunt supuşi de către comunitari. Nimeni nu vine să reclame abuzuri săvarşite de către poliţişti sau jandarmi; toţi acuză Poliţia Comunitară. Şi atunci ne punem un semn de intrebare. Chiar se comportă inuman comunitarii cu ne-ajutoraţii fără un acoperiş deasupra capului?
Nagy Tatiana, o femeie in varstă de 28 de ani, ne-a prezentat un certificat medico-legal in care se speficică că respectiva „prezintă leziuni posttraumatice care s-au putut produce prin zgariere cu unghiile, comprimare cu mana şi lovire cu corpuri dure”. Femeia susţine că după bătaia primită de la poliţiştii comunitari a necesitat 5-6 zile de ingrijiri medicale. Un alt caz ne-a fost adus la cunoştinţă de Puie Isaia, un om rămas fără casă anul trecut, care intr-o declaraţie adresată redacţiei Graiul Sălajului ne transmite intamplări inimaginabile. „De un an şi jumătate incoace poliţiştii comunitari (unii dintre ei) m-au bătut şi m-au gazat in propria maşină. Azi (nr. 29 septembrie) m-au alungat din Piata Agro-alimentară din Zalău, m-au dus la sediu, m-au jignit şi m-au lovit cu picioarele, spunandu-mi că nu mai am voie să intru in piaţă şi nici să lucrez pentru nimeni”, se arată in sesizare.
Şeful Poliţiei Comunitare nu vorbeşte după program
Pentru a lămuri acuzele grave care le sunt aduse poliţiştilor comunitari am incercat să-l contactăm pe Mircea Bara, directorul instituţiei. Şeful Poliţiei Comunitare a uitat că este o persoană publică şi la ora 15.40 ne-a inchis telefonul in nas, spunand că nu doreşte să vorbească după terminarea programului de lucru.