Prima transa din imprumutul pentru balanta de plati acordat de Uniunea Europeana, 1,5 miliarde de euro, a fost virata luni Romaniei de Comisia Europeana. Potrivit ofiterului de presa al reprezentantei pentru Romania din Comisia Europeana, Mihai Rosioru, cu acest prilej s-a acordat si Letoniei in cadrul unui acord similar, a doua transa in valoare de 1,2 miliarde de euro. Imprumuturile vizeaza sprijinirea implementarii de catre cele doua tari a unor programe de reforma fiscala, financiara si structurala, devenite necesare in conditiile crizei economice. Suma de 1,5 miliarde euro acordata tarii noastre face parte din imprumutul de 5 miliarde euro aprobat de UE in cursul lunii mai a acestui an. O a doua transa, pentru Romania, de un miliard euro este prevazuta pentru ultimul trimestru al acestui an, iar restul imprumutului va fi acordat in trei transe in anul viitor si in primul trimestru din 2011. Obligatiunile UE emise la data de 15 iulie pentru finantarile mentionate au un cupon de 3,125% si sunt scadente in 2015. Imprumutul este acordat in aceleasi conditii (rata dobanzii si scadenta) in care a fost obtinut de CE. Ramane de vazut cum vor fi chibzuite aceste fonduri de mai marii nostri, precum si cat din aceasta suma va ajunge in Salaj.
1,5 miliarde euro au fost virati Romaniei
Articole
Vești bune anul are: miliarde de euro, bani nerambursabili, vor fi alocate pentru investiții
Peste două miliarde de euro sub formă de fonduri nerambursabile sunt prevăzute a fi alocate de autorități în primul trimestru al anului 2025, anunță reprezentanții unei firme de consultanță specializată în proiecte din fonduri nerambursabile. Banii vor fi alocați pentru investiţii în start-up-uri, precum şi în domeniile tehnologiei, inovaţiei şi inteligenței artificale, energiei verzi, agriculturii, turismului. „Autorităţile pregătesc lansarea a peste 15 linii de finanţare distincte, cu alocări cuprinse între 50.000 euro şi 57 milioane de euro…
Mai mult...Locuri de muncă sunt, șomeri sunt, dar tot e nevoie de muncitori străini
În ultimii ani, ne confruntăm cu un paradox pe piața muncii din România. Deși sunt multe persoane fără serviciu, patronii se plâng că nu găsesc angajați. Cei fără activitate reclamă salariile mici pe care le-ar primi odată angajați, așa că mulți aleg să stea în șomaj, pe banii părinților sau să plece în străinătate, iar angajatorii spun că, adesea, angajații au pretenții exagerate, cu mult înainte de a demonstra de ce sunt capabili. Și, cum cineva trebuie…
Mai mult...