Spitalul Judetean se pregateste sa construiasca un nou corp de cladire, pentru extinderea blocului operator

spitalul-judetean-se-pregateste-sa-construiasca-un-nou-corp-de-cladire-pentru-extinderea-blocului-operator0_59376

 

 

 

In sedinta de azi a Consiliului Judetean va fi aprobat un Proiect de hotarare privind trecerea in administrarea Spitalului Judetean de Urgenta Zalau a unui teren de 1.463 de metri patrati, aflat in domeniul public al municipiului, teren ce se gaseste in vecinatatea spitalului, pe strada Simion Barnutiu, la numarul 67. Valoarea terenului este de 208.000 de lei. 

rn

Terenul este necesar spitalului pentru extinderea ambulatorului si a blocului operator, ceea ce presupune un nou corp de cladire necesar acestor destinatii, cladire ce va fi construita de Spitalul Judetean. Noul corp de cladire, pe langa blocul operator, va cuprinde si sectia de spitalizare de zi, pe doua niveluri, o structura obligatorie potrivit unui ordin al Ministerului Sanatatii.
Prin realizarea acestui proiect, se doreste asigurarea de noi spatii optime din punct de vedere al amplasarii, amenajarii si echiparii cabinetelor de specialitate, avand in vedere ca spatiile existente nu fac fata necesarului si cerintelor impuse de normele in vigoare.
Potrivit purtatorului de cuvant al spitalului, Codruta Puscas, noul corp de cladire va fi situat in fata Policlinicii, pana la parcul din fata spitalului, iar pe aleea care trece prin fata unitatii spitalicesti vor fi plantati stalpi, astfel ca partea cladirii de peste alee nu va avea parter, ci numai etajul I.
Valoarea investitiei este de 13.923.000 lei, proiectare si executie, bani proveniti din rectificare bugetara.

rn

Chirurgia este acum in impas
din lipsa de sali de operatie

rn

Liliana Neaga, managerul Spitalului Judetean de Urgenta, spunea cu putin timp in urma ca un bloc operator nou este foarte necesar pentru desfasurarea activitaii chirurgicale. Exista doar cinci sali de operatie, iar activitatile chirurgicale au crescut. A crescut si numarul chirurgilor si numarul pacientilor care au nevoie de astfel de interventii.
Investitia era necesara, pentru ca, atunci cand a fost construit acest spital, era doar sectia de chirurgie generala. Cu timpul a aparut ORL, chirurgie vasculara, urologie, ginecologie etc.
Chiar daca sunt medici specialisti in spital, vorbim de cei care efectueaza operatii, uneori trebuie sa astepte, sa se programeze pentru a opera. Deci, extinderea blocului operator este necesara ca… aerul.
Initiatorii proiectului sunt de parere ca implementarea acestuia va aduce beneficii majore atat unitatii spitalicesti, cat si pacientilor, prin reducerea perioadei de asteptare la interventiile chrurgicale si, evident, reducerea perioadei de spitalizare.