Prima campanie de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE) din anul 2009, in municipiul Zalau, s-a „soldat” cu strangerea a nu mai putin de 8 tone de echipamente vechi.
Astfel, sambata, 7 februarie, intre orele 8,30 – 16,30, primaria in parteneriat cu SC Ave Salaj Ecoserv SRL si Asociatia Environ au organizat o noua actiune de colectare a DEEE din municipiu, dupa modelul campaniilor de anul trecut. La fel ca si in cadrul campaniilor anterioare, echipamentele depuse de cetateni in fata blocului sau a casei au fost preluate gratuit de catre firma care asigura salubrizarea si au fost transportate ulterior la depozitul amenajat pentru acest tip de deseuri.Pentru mai multa eficienta si pentru informarea locuitorilor, au fost lipite 300 de afise si distribuiti aproximativ 1000 de fluturasi. Din informatiile primite de la biroul de relatii cu presa al Primariei Zalau, am aflat ca aceasta campanie a avut un succes mai mare decat cea din luna noiembrie a anului 2008 cand s-au strans doar 5 tone de DEEE, cu trei tone mai putin decat in week-endul trecut. „Cea mai importanta cantitate de deseuri a fost colectata de la firme si institutii, aproximativ 7,8 tone, in timp ce de la persoane fizice s-au colectat doar 200 de kilograme”, a precizat Marcela Kozma.
Conform declaratiilor sale urmatoarea campanie de colectare a DEEE -urilor, in municipiul Zalau, va avea loc peste doua luni.
Zalauanii au renuntat la 8 tone de „vechituri” electrice
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...